EXCLUSIV  Ce scoate la iveală moartea lui Emi Pian, liderul clanului Duduianu. Untaru: Astea sunt lucruri sensibile care trebuie știute!

Moartea lui Emi Pian, liderul clanului Duduianu, a atras atenția asupra grupărilor din România. Celebrul detectiv criminalist și comisar-șef (r) Mihai Untaru a spulberat toate miturile, pentru DC News.

Astăzi vorbim despre clanuri și despre cum și-au împărțit ele România. De ce sunt interlopii în libertate? Cum a ajuns Emi Pian, liderul clanului Duduianu, să fie executat, când, spuneau unii, ar fi trebuit să se afle după gratii?

Realitatea a fost expusă de detectivul criminalist și comisar șef (r) Mihai Untaru, pentru DC News.

„Majoritatea sunt clanuri de proxeneți. De fapt, de acolo intervine toată povestea. Toate plângerile care, mai devreme sau mai târziu, se formulează împotriva lor, se instrumentează. Se fac percheziții, toate măsurile operative sunt puse în funcțiune. Odată ajunși în fața procurorului, lanțul de justiție se rupe. În fața instanței, toate plângerile se întorc *M-a obligat procurorul... Eu n-am zis*. Absolut toată munca lor devine caducă. Rezultatul final e că nu s-a întâmplat nimic”, a declarat Mihai Untaru. 

„Până în 97-98, orice instrumentare de proxenetism, prostituție, se termina în instanță cu pedeapsă. Nu se făcea mare tam-tam. La vremea respectivă, prostituatele erau exploatate informativ”, a mai spus Mihai Untaru, precizând că „statutul unei prostituate a fost întotdeauna incert”. 

Clanurile există, cât timp prostituția nu e legalizată 

Clanurile din România au apărut odată cu fenomenul prostituției. Cum? Ei bine, pentru că prostituția nu este legalizată, clanurile își continuă activitatea, iar oamenii se sperie de ideea că „interlopii își împart teritoriile”. Adevărul e acesta: clanurile de interlopi nu au nimic cu oamenii care nu activează în domeniu. 

„Lipsa unei legislații corespunzătoare, în condițiile în care fenomenul prostituției este atât de vast, creează grupările astea. Toate clanurile din România sunt legate de exploatarea prostituatelor. Câtă vreme există prostituate și în lipsa unei legi care să le apere. Știi că e prostituată? Legalizează! Ai scos prostituția din Codul Penal, n-ai scos proxenetismul. Dar de ce nu legalizezi, pentru că e fenomen! Și îi acuzăm degeaba”, a spus Untaru. 

Ce își împart, de fapt, clanurile de interlopi 

„Zicem de clanuri că își împart teritoriile, dar ce împart acolo? Toată lumea vorbește de parcă ei vin mâine să ceară impozit! Nu, ei au ce au cu marfa lor: restaurantele unde se plasează prostituatele, zonele pline de prostituate, materialele de furt care vin în plasament pe zonele de cash gen case de amanet. Asta își împart, nu altceva! Nu vine să-ți ia ție nimic”, a mai explicat detectivul criminalist. 

„Nu s-a împărțit România. Noi avem România noastră, ei au România lor. E altă lume pentru că ei reușesc să existe prin prisma legilor ferme. În condițiile în care nu ai legi ferme care să-i ghideze, e normal să existe clanuri”, a mai spus Mihai Untaru, subliniind că în Germania nu există clanuri datorită legislației. 

Acestea fiind spuse, atât timp cât prostituția este ilegală, vor exista clanuri. Oamenii legii își fac treaba, dar de multe ori „nu se vede”. Lipsa legislației, de vină. 

„În condițiile în care prostituția e un fenomen... Prostituția a creat regiuni, familii, clanuri. Este cea mai ușoară meserie care produce cei mai mulți bani”, a încheiat comisarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel