Ce șanse are Erdoğan să rămână la putere. Bogdan Chirieac: Este foarte important ca relațiile dintre București și Ankara să continue

Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Bogdan Chirieac, analist politic, a avut o intervenție telefonică la Realitatea Plus, unde a vorbit despre alegerile din Turcia.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a adunat 49,4% din voturi, rivalul său Kemal Kılıçdaroğlu a obținut 44,96%, iar candidatul de pe locul al treilea, Sinan Oğan, 5,2% din voturi.

Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat rezultatele alegerilor din Turcia:

„Distanța dintre cei doi (n.r. Erdoğan vs. Kılıçdaroğlu) este atât de mică încât nu putem face estimări serioase în acest moment. Al treilea contracandidat are 5%. În privința importanței Turciei - da, este o putere regională, deși produsul intern brut pe cap de locuitor al Turciei este jumătate din cel al României, al unui cetățean român. 

Turcia este o putere economică majoră și datorită numărului populației - 87 de milioane de oameni, 61 de milioane de persoane cu drept de vot, iar 88% au votat”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

„Să nu uităm că Turcia are o poziție privilegiată în fostele stanuri din Asia Centrală, stanurile ex-sovietice. Are o relație dezvoltată, atât cu NATO din care face parte, dar și cu Vladimir Putin care este singurul lider NATO cu care a păstrat această relație. Nu știu dacă e de bine sau de rău, dar eu cred că este de rău.

Este foarte important ca relațiile dintre București și Ankara să continue și dacă dispare Erdoğan de la conducerea țării”, a punctat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel