Ce șanse ai să câștigi la 6 din 49

Probabilitatea să câştigi este de 0.00000007% / Foto: Pxhere
Probabilitatea să câştigi este de 0.00000007% / Foto: Pxhere

Mii de români își încearcă norocul în fiecare săptămână la extragerile loto. De jucat joacă milioane, însă câştigător este, de regulă, doar unul. S-a demonstrat că extragerea numerelor e matematică pură. Totuși, care sunt șansele reale pentru a câștiga la Loto 6 din 49? Numărul care se extrage cel mai rar este 13.

E chiar atât de simplu să nimerești 6 numere din 49?

La noi în țară, jocul 6 din 49 este foarte popular. Pentru a pune mâna pe premiul în bani (valoarea variază de la o săptămână la alta), jucătorii trebuie să ghicească 6 numere din 49. Nimic mai simplu la prima vedere, nu-i așa! Vezi să nu!

Ce șanse matematice ai să câștigi?

La Loto, norocul jucătorilor ține un pic și de matematică. Dacă un jucător va opta pentru o variantă simplă, are o şansă la 13.983.816 să nimerească toate cele 6 numere și să câștige marele premiu. Probabilitatea este de 0.00000007%. Pentru a ne da seama de șansele reale, trebuie spus că cel ce călătorește cu avionul are o şansă la 20.000 să se prăbușească, iar pentru cei ce preferă transportul rutier, e o șansă la 5000 să sfârșească într-un accident de circulație.

Cifrele arată că 85% dintre câștigătorii de la Loto din întreaga lume aleg să rămână anonimi iar 99% dintre câștigătorii Loteriei continuă să joace chiar și după ce au pus mâna pe marele premiu. Statistic vorbind, sunt mai multe șanse ca un american să ajungă vedetă la Hollywood decât să câștige la Loterie. 52% dintre cei care au luat cel puțin un milion de dolari la Loterie și-au dat demisia. În medie, un câștigător la Loto își cumpără 4,5 automobile. În septembrie 2009, în Bulgaria, au fost extrase aceleași șase numere două săptămâni la rând. Prima dată nu a câștigat nimeni, după care 18 jucători au primit vestea cea mare. Numerele care se extrag cel mai des sunt 38, 23, 31, 25, 43, 33 și 44. La polul opus, cel mai puțin extras număr este 13.

În trecut, jocurile de noroc erau organizate de Biserică

Sunt puțini cei care s-au îmbogățit, mulți dintre ei după anul 1999, când loteria s-a privatizat și și-a extins metodele de joc. Totuși, jocurile de noroc au o istorie îndelungată în țara noastră și erau organizate, la începuturi, de către Biserică. Loto este un joc de noroc si denumirea lui vine din substantivul latinesc “lotto”, derivat de la “lot”, care înseamnă “destin”. Regele Carol I a fost cel care a promulgat în anul 1906 Legea Loteriei de Stat. În anul 1931 este votata legea pentru înfiintarea și organizarea Loteriei de Stat pe clase, prin care veniturile nete ale Loteriei erau destinate Fondului General Sanitar de Ocrotire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel