Ce salariu de profesor are Carmen Iohannis

 Foto: Facebook Carmen Iohannis
Foto: Facebook Carmen Iohannis

Află în articol cât câștigă Carmen Iohannis din salariul de profesor.

Carmen Iohannis, soția președintelui României, Klaus Iohannis, a câștigat anul trecut din salariul de profesor 41.283 de lei, potrivit declarației de avere pe care a depus-o Klaus Iohannis pe 31 mai, scrie ȘtirileProTv.ro.

Soția șefului statului predă limba engleză Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, iar pentru acest post, Prima Doamnă a României a încasat un salariu lunar de 3.440 de lei, reiese din documentul depus de președinte. Klaus Iohannis în schimb, a încasat, în anul 2022, 181.944 de lei, adică peste 15.000 de lei lunar.

Carmen Iohannis are și alte venituri

Carmen Iohannis mai are și alte venituri. Anul trecut ea a mai obținut alți 44.489 de lei din închirierea unor imobile, ceea ce înseamnă 3.699 de lei lunar. Observăm că această sumă depășește cu câteva sute de lei salariul ei de profesor.

Conform declarației de avere, Klaus Iohannis a încasat și el aceeași sumă din chirii.

Banii pentru imobilele închiriate par să provină de la imobilele din Sibiu pe care Carmen Iohannis le deține în coproprietate cu președintele Klaus Iohannis:

- Apartament de aproximativ 84 mp, cumpărat în 1997;

- Apartament de 253 mp, cumpărat în 2001;

- Casă de 377 mp, obținută prin donație și cumpărare;

- Casă de 76 mp, cumpărată în 2007;

- Casă de 64 mp, cumpărată în 2007.

Totodată, Carmen Iohannis mai are un apartament de 67 mp, tot în Sibiu, dobândit prin moștenire în anul 2020.

Greva profesorilor. De ce nu participă și Carmen Iohannis

Carmen Iohannis, soția Președintelui Klaus Iohannis nu s-a alăturat colegilor ei din învățământ pentru grevă și ar continua să predea elevilor săi în regim online. Motivul pare a fi faptul că aceasta nu este membră de sindicat, astfel că își continuă orele, chiar dacă celelalte cadre didactice au intrat în greva generală, potrivit Antena3 CNN. Vezi mai mult AICI.

Iohannis: Oamenii să se întoarcă marți la școală. Nu mai au pentru ce să facă grevă

Președintele Klaus Iohannis a transmis că oamenii trebuie să se întoarcă marți la școală deoarece nu mai au pentru ce să facă grevă.

"Oamenii s-au simțit jigniți. Greva a arătat politicienilor și românilor că și dascălii știu să își ceară drepturile. Și eu și Guvernul am înțeles că sunt solicitări legitime.

Greva a durat un pic mult. Se pune întrebarea cine negociază pentru dascăli? Fiindcă liderii de sindicat tot vin și pleacă, dar ei sunt un fel de interfață, ei se duc și consultă oamenii. E extrem de greu de imaginat cum poate să funcționeze o negociere. De aceea premierul a hotărât foarte corect să dea această OUG pentru că a înțeles că sunt solicitări legitime.

Eu sper să se înțeleagă bine la nivelul sistemului și oamenii să se întoarcă de marți la școală pentru că nu mai au de ce să facă grevă. Pe termen mediu și lung s-a garantat, pe termen scurt s-au dat creșteri, iar pentru anul 2024 s-au dat în scris garanții că Guvernul se va ține de ceea ce a promis. 

Eu cred că foarte mulți dascăli se vor întoarce la școală și bine fac.

Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Este o generație întreagă care trebuie să dea examenul de bacalaureat. După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să mai continue greva? Dacă liderii de sindicat nu se înțeleg între ei, profesorii vor înțelege", a transmis Klaus Iohannis. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel