Kovesi: Peste 5.100 de dosare penale sunt în lucru la DNA

Peste 5.000 de dosare penale sunt în lucru la DNA în prezent, repartizate către 86 de procurori, a declarat joi procurorul general al DNA, Laura Codruța Kovesi, care a evidențiat rolul important pe care îl au ofițerii de poliție judiciară în instrumentarea dosarelor.

”Sunt un reprezentat al unei instituții în care lucrează 190 polițiști. Acești polițiști au un rol esențial în activitatea DNA întrucât lucrează direct cu procurorii și în mod nemijlocit. În 2014 am înregistrat peste 4.900 de dosare penale și azi dimineață aveam în lucru peste 5.100 de dosare penale care sunt repartizate unui număr de 86 de procurori. Avem în jur de 110 procurori în DNA, dar 25 dintre ei participă în ședințele de judecată. Deci vedeți o încărcătură foarte mare de dosare repartizate unui număr mic de procurori. De aceea, rolul pe care îl au polițiștii judiciari în cadrul DNA este extrem de important", a precizat Kovesi la bilanțul activității Poliției Române.

Ea a ținut să remarce că profesionalismul polițiștilor este esențial, criteriile de selecție fiind mult îmbunătățite în 2014.

CITEȘTE ȘI: Laura Codruța Kovesi-Elena Udrea. Prima declarație a șefei DNA, după audierea Elenei Udrea

"Cred că sustenabilitatea luptei anticorupție ar fi mult îngreunată dacă nu am avea aportul acestor polițiști.(...) Pot spune că în anul 2014 colaborarea dintre DNA și Poliția Română a fost mult mai intensă și mai bună decât anii anteriori. Numărul informărilor, al sesizărilor, al dosarelor declinate de la dvs. către DNA a fost mult mai mare și în același timp am remarcat și o calitate mai bună a acestor sesizări.(...)", a declarat procurorul general al DNA.

Ea a adăugat că 2014 a fost un an "al provocărilor" atât pentru IGPR, cât și pentru DNA, amintind despre implementarea "deloc ușoară" a celor două Coduri — penal și de procedură penală.

Potrivit Laurei Codruța Kovesi, o prioritate a DNA și IGPR a fost în 2014 "curățarea sistemului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel