EXCLUSIV  Ce să faci pentru ca locuința ta să nu fie spartă de hoți. Metodă INOVATOARE care arată cum acționează răufăcătorii

Clujenii au văzut luni, prin intermediul ochelarilor virtuali, dezastrul pe care îl lasă infractorii în locuințele sparte, în cadrul unei campanii naționale de prevenire derulată de Poliția Română.

'Hoţii îţi invadează intimitatea' este campania care a ajuns astăzi și la Cluj-Napoca, având drept scop conştientizarea cu privire la importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe de către hoții, care lovesc atunci când te aștepți mai puțin.

'Suntem în preajma sărbătorilor, iar hoții apelează la mila oamenilor. Campania de prevenire a furturilor de locuințe are un rol extrem de important chiar dacă vine printr-o metodă mai inovatoare. Prin ochelarii VR vedem cum arată o locuință după ce este spartă de către răufăcători. Dacă până acum făceam exerciții de imaginație pentru cei care nu au avut parte de furturi din locuință, în acest moment, vedem o simulare video concretă.' a spus comisarul de Poliție Gina Pop - Șeful Biroului pentru Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul IPJ Cluj.

Ce trebuie să facem să nu cădem pradă hoților de locuințe

'Nu sunt lucruri foarte elaborate. În primul rând, dacă locuim în imobile comune, trebuie să ne asigurăm că funcționează interfonul, dacă acesta există, bine-nțeles.

Să nu lăsăm persoane necunoscute să intre în casa scării sau dacă le vedem să ne informăm cu privire la rostul lor acolo. De asemenea, să nu uităm că pentru mica publicitate este o cutie, un spațiu special amenajat, în afara scării blocurilor.

Dacă cineva sună la ușă în această perioadă a sărbătorilor, să ne asigurăm că persoanele respective sunt cele care pretind că sunt.

Să ne asigurăm că este închisă ușa de acces chiar dacă suntem în locuință. Sunt elemente de siguranță extrem de facile, simple, dar care contează enorm.

Dacă locuim la casă particulară, să ne asigurăm că poarta/ușa de acces este închisă și să montăm un sistem de alarmă.

Mai mult, o altă măsură de precauție extrem de importantă este să nu anunțați pe rețelele de socializare că plecați sau sunteți plecați în concediu, mai ales în această perioadă de sărbători.' a spus comisarul de Poliție Gina Pop - Șeful Biroului pentru Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul IPJ Cluj, pentru DC News.

Un clujean ne-a povestit ce a pățit vizavi de furturi.

'Și eu am fost prădat de hoți pentru că nu am respectat o măsură de siguranță extrem de importantă, deși pare banală. Fiind acasă, în locuință, am uitat să închid ușa cu cheia. Din păcate, până nu o pățești, nu iți iei măsuri de precauție, care, repet, sunt simple, banale. Hoții pe asta mizează, pe faptul că multe dintre posibilele victime au o mentalitate păgubașă de genul Mie nu mi se poate întampla!  Este o campanie de informare foarte bună mai ales pentru cei care nu au avut parte de furturi din locuințe. Prin intermediul ochelarilor VR se vede exact dezastrul pe care îl lasă hoții în casa ta, precum am pățit-o eu concret.' a spus Ion Mihai, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel