Ce să faci dacă te întâlnești cu un urs

Un turist american a fost mușcat de un urs, la marginea Brașovului. Rana nu a fost de natură să-i pună viața în pericol, dar turiștii care voiau să urmeze același traseu, la Pietrele lui Solomon, au fost întorși din drum de jandarmi. 

În primul rând, unii turiști nu fac gălăgie pe traseu de frica urșilor, ceea ce este total greșit. Urșii se feresc de oameni, mai ales când aud multă gălăgie. 

”Oamenii se pot întâlni cu animale, atâta timp cât sunt în mediul lor. De aceea e indicat să facem cât mai mult zgomot, deplasările să le facem în grupuri, ca să preîntâmpinăm astfel de incidente”, a spus Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei brașovene, la Digi24. 

Curiozitate care-i macină pe unii turiști ca să vadă și altceva decât clasicul traseu este o greșeală. Dacă se întâmplă să vă întâlniți pe traseu cu un urs, nu fugiți, faceți mult zgomot. 

”Cel mai important e să nu ne abatem de la traseele marcate. Animalele le evită, având mirosurile turiștilor. Dacă sunt văzute, e bine să facem zgomot, să nu fugim. Altfel, declanțăm instinctul animalului de a urmări prada”, a adăugat el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel