Ce s-a întâmplat, de fapt, în Turcia. Istoric român, 4 puncte-cheie

Istoric Cosmin Popa este de părere că în Turcia a fost un joc operativ al serviciilor secrete fidele președintelui turc. El aduce argumentele care susțin faptul că 'lovitura de stat' a fost un plan de amploare gândit cu multă vreme înainte. 

Iată ce scrie istoricul Cosmin Popa, pe Facebook: 

"Lovitura de stat din Turcia are caracteristicile unui joc operativ al serviciilor secrete fidele regimului Erdogan. Probabil, grupul a fost format la initiativa provocatorilor din servicii, care i-au atras pe ofiterii din opozitia militara in aceasta aventura, pentru a-i determina sa se expuna. Sunt cateva argumente care pledeaza pentru un plan de amploare gandit cu multa vreme inainte.

- amploarea si rapiditatea arestarilor, atipice pentru un regim minat de opozita din institutiile pe care se sprijina, cel putin teoretic (in Rusia din perioada 1991-1992 nu s-a putut)

- atacul asupra institutiilor care alcatuiesc "resturile" statului laic turc

- existenta "victimelor ritualice", care i-au dat posibilitatea lui Erdogan sa se prezinte natiunii ca o victima plansa care se razbuna cu deplin temei

- reluarea prealabila a legaturilor cu Rusia, stabilirea unei intalniri cu Putin pentru august, in paralel cu responsabilizarea directa a SUA pentru lovitura

Urmeaza sa vedem cum va evolua situatia, dar prelungirea starii de urgenta arata ca regimul are planuri mari si ca nu a terminat represiunea. Probabil, in scurt timp, la represiune vom vedea participand grupuri de turci "revoltati", care ii vor ataca pe cei din opozitie, fapt care va impune luare celor in cauza sub "protectia" politiei si a armatei si internarea lor in locuri "sigure".

Pana acum, nimic nou". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel