Ce s-a întâmplat cu indianul din Alexandria, păcălit în România și umilit de polițiștii locali

Facebook Alexandria, Teleorman, România
Facebook Alexandria, Teleorman, România

Ajay, indianul din Alexandria care a fost umilit şi bătut de poliţiştii locali chiar pe stradă, primeşte o nouă şansă după ce cazul său a devenit public. 

"Umilit de polițiștii locali, hrănit de reporteri. Ajay Kumar, un bărbat din India, tatăl a doi copii, a parcurs aproape 6000 de kilometri pentru a câștiga o pâine în România. Printr-o conjunctură nefericită de evenimente, a ajuns să doarmă pe străzi, în Alexandria. Aici a fost tratat în batjocură de polițiștii locali, și bătut, conform spuselor sale, de oamenii legii.

Cu masca pe gură, plină de sânge, tremurând de frig și de frică, ne-a spus povestea sa. A plecat din India cu un permis de muncă emis începând cu august 2020, pentru o firmă din Brașov. A lucrat la asfaltări până acum o lună, când compania respectivă a întâmpinat probleme financiare și ar fi făcut restructurări. Așa a ajuns pe străzi, și, din întâmplare, în Alexandria de Teleorman. Aici a fost batjocorit și chiar bătut de cei care ar fi trebuit să îl apere.

Chiar în această seară, un echipaj de poliție locală format dintr-un bărbat și o femeie care obișnuiește să facă grătare la Frumoasa cu șeful acestei instituțîi, fiind deci o protejată a conducerii, a oprit mașina în dreptul băncii pe care bărbatul se odihnea. S-au dat jos la el și l-au trezit cu picioarele. Pentru că Ajay nu vorbește decât engleză, s-au dat păgubași și au plecat, nefiind în stare să deslușească la lumina lanternei documentele bărbatului, redactate în indiană și engleză, în condițiile în care ne îndoim că polițiștii locali din Alexandria stăpânesc limba română.

Apoi, nervoși că reporterii publicației ImpactNews24 se îndreaptă către zonă pentru a vedea despre ce este vorba, cei doi "oameni ai legii" s-au urcat rapid în mașină, au pornit rampa luminoasă și au întors pe linie dublă continuă, în grabă probabil spre o altă "urgență".

Ne-am apropiat de bărbatul lovit cu picioarele de angajații primăriei care poartă haina de polițist local și am aflat o poveste dureroasă: Pentru a asigura traiul celor doi copii, bietul om a fost nevoit să obțină o viza de muncă tocmai în România, la drumuri și poduri, ca muncitor, la 6000 de kilometri de căminul său. A ajuns să doarmă pe străzi, înfometat și în frig. Nici nu știe exact unde este. De câteva zile cerșește bani oamenilor din Alexandria pentru a-și putea cumpăra un pateu de la nonstop.

Lihnit de foame și murdar, ne spune că și-ar dori să continue să muncească la noi în țară, întrucât în India nu poate să își întrețină familia. Are permis de muncă valabil până în august 2021 și este dispus să muncească în orice domeniu. Reporterii noștri i-au adus o masă caldă și haine noi în care să se schimbe, precum și o pătură nou-nouță, să îi țină de cald. Am vrut să îi arătăm că în Teleorman și Alexandria nu sunt doar oameni cărora nu le pasă de semeni și care nu și-au pierdut umanitatea. I-am promis că vom reveni și mâine cu o masă caldă, cu condiția să îl vedem schimbat și spălat. Cu lacrimi în ochi, ne-a mulțumit și ne-a spus că ne va aștepta. Toată scena s-a petrecut chiar în parcul central din Alexandria, din fața mănăstirii Sfântul Alexandru, simbolul orașului", au scris administratorii paginii de facebook Alexandria, Teleorman, România, duminică. 

Răspuns rapid din partea societăţii. Sute de mesaje şi câteva oferte de locuri de muncă

La doar o zi distanţă, bărbatul a primit sute de mesaje de încurajare, dar şi mai multe oferte de muncă. 

"Sute de mesaje în urma publicării cazului lui Ajay, indianul care a venit la muncă la noi în țară și a ajuns să doarmă pe străzi și să fie agresat în Alexandria.

"Are actele valabile . L-au verificat cei de la Imigrări . Partea proastă că s-a profitat de el . L-au muncit fără acte și i-au dat cu șutul în fund . A lucrat legal pă̂na pe 30 septembrie 2020" ne-a declarat femeia care l-a cazat la Hotel

După ce acesta a fost hrănit și a primit o donație cu haine noi din partea reporterilor după ce l-au văzut aseară pe o banca din Alexandria, trezit cu picioarele de polițiștii locali, și cu masca murdară de sânge, cazul a stârnit sute de reacții din partea unor oameni de bine.

Acesta a fost cazat două nopți în Hotel de către o femeie din Alexandria, a primit încă o serie de haine noi și încălțări din partea unui alt bărbat și a făcut un duş cald cum nu mai făcuse de luni de zile.

Are acum zeci de oferte de angajare, de la ferme până la magazine sau depozite. Rămâne însă că el să aleagă cum dorește să meargă mai departe, după ce se liniștește, întrucât este foarte speriat.

Continuă să sosească oferte de angajare și ajutare atât de la teleormăneni cât și de la persoane care vin la noi în județ după mediatizarea cazului, într-o mobilizare exemplară", transmite aceeaşi pagină de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel