Urmărește emisiunea live


Ce s-a ales de micuța Iris care avea cancer. Ți se face pielea de găină când afli povestea

În 2016, Iris, un pui de om de patru luni, se confrunta cu o boală cumplită.

După aproape trei ani, minunea Iris a învins. Fetița se născuse cu o tumoră pe coapsa stângă și a fost diagnosticată cu cancer Fibrosarcom Infantil/congenital. A suferit mai multe intervenții chirurgicale, iar acum Iris este bine. La victoria ei au contribuit românii din ”Orașul Faptelor Bune”.

Acum, cu zâmbetul larg, a venit la Radio Zu pentru a mulțumi, în felul ei, pentru tot binele făcut de oamenii care i-au sărit în ajutor. Mihai Morar a postat o poză cu micuța Iris.

(w670)

”Ea este Iris și are exact vârsta Orașului Faptelor Bune. Era un bebeluș când, la prima ediție OFB, voi v-ați unit inimile pentru ea. Atunci, acum trei ani, era deja în spital, diagnosticată cu cancer, și aștepta o minune. Au urmat doi ani de copilărie în spitale din Italia și Statele Unite. Astăzi, cu două zile înainte să începem #OFB2019, Iris ne-a vizitat la radio. Ne-a multumit, ne-a recitat o poezie, ne-a stat în brațe, ne-a fost viață și piele de găină. Iris e vindecată. Iris are copilărie și se pregătește pentru primul Crăciun din viața ei petrecut acasă.

În mitologia grecilor, Iris înseamnă "mesagerul zeilor". În viața noastră, Iris e simbolul Orașului Faptelor Bune. Ea este morala că zeii trăiesc pe pământ și se numesc oameni. Și fetița asta sănătoasă din brațele mele e mesagerul de care au nevoie oamenii ca să-și descopere și să-și elibereze puterea zeilor”, a zis Mihai Morar.


Ce spun părinții fetiței

”În ianuarie 2018, în urma încă unui set de analize, medicii au descoperit că are 12 metastaze cerebrale. Am reușit să găsim un neurochirurg italian care, împreună cu o echipă medicală din Statele Unite, și-au asumat să se ocupe de cazul lui Iris. Am plecat imediat în Statele Unite, la Spitalul Montefiore din New York, unde printr-o intervenție radio-chirurgicală au reușit să distrugă cele 12 metastaze cerebrale. După intervenția din State, ne-am întors în Italia, unde în iulie 2018 Iris a făcut un transplat de măduvă. De atunci este fără boală, a scăpat de partea evidentă a cancerului. Acum stă sub observație 5 ani de zile, iar dacă totul va fi ok, va fi considerată vindecată.", a mărturisit tatăl micuței Iris.

(w670) Iris

Din fericire, Iris este un copil norocos. Fetița este dovada vie că, uneori, și cancerul poate fi învins!

”În ciuda situației, Iris este totuși un copil norocos, a avut șansa să întâlnească atâția oameni minunați. Îmi amintesc de oameni ca soldatul român din Irak care a intrat în direct în Orașul Faptelor Bune și și-a donat solda de 4500 de euro pentru viaţa micuţei Iris. Tuturor le mulțumesc pentru omenie!", a declarat mama fetiței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel