Ce riscă Steaua în cazul condamnării lui Gigi Becali în dosarul Valiza

 Condamnarea lui Gigi Becali în "Dosarul Valiza" poate avea implicații majore și pentru Steaua,  care ar putea fi exclusă din UEFA Champions League şi chiar retrogradată în Liga a II-a. O eventuală sancţiune aplicată Stelei de către UEFA ar trimite-o în Champions League pe Pandurii Tg. Jiu, vicecampioana României.

Steaua riscă să fie exclusă din Champions League, după exemplul dat de precedentul Fenerbahce, însă oficialii clubului roş-albastru vor încerca acum să arate că Gigi Becali nu deţine nici o funcţie în cadrul societăţii şi chiar a fost dat în judecată acum un an, când i s-au cerut daune de un leu.

Chiar şi beneficiind de clemenţă din partea comisiilor LPF, steliştii tot ar avea emoţii, fiindcă UEFA a mai exclus o formaţie nesancţionată pe plan intern. Fenerbahce a plătit în 2011, când i s-a refuzat participarea în Ligă în urma intervenţiei forului european la federaţia turcă, scrie GSP.

"La Fenerbahce, oamenii bănuiţi c-ar fi aranjat meciuri făceau parte din staff-ul clubului, în timp ce la noi Gigi Becali nu are nici o funcţie oficială" e argumentul cu care conducerea din Ghencea speră să scape de sancţiuni.

 Gigi Becali nu are nici funcţie executivă, nu e nici măcar acţionar. El a renunţat în 2010 la 27 la sută dintre acţiunile societăţii şi s-a retras, teoretic, complet din structura clubului. Pachetul majoritar îl deţin două rude ale sale, Constantin şi Vasile Geambazi. Singurele documente care îl mai leagă pe Becali de Steaua sînt contractele de creditare în baza cărora a finanţat echipa.

O eventuală sancţiune aplicată Stelei de către UEFA ar trimite-o în Champions League pe Pandurii Tg. Jiu, vicecampioana României. Gorjenii au încheiat campionatul cu 63 de puncte, cu 16 mai puţine decât Steaua.

Un oficial al UEFA, Thomas Giordano, a comentat scenariul "Steaua în cazul condamnării lui Becali": "Ar fi un caz pe care l-am lua în considerare, deoarece ar putea fi un exemplu de corupţie în fotbal şi avem precedentul dat de Fenerbahce, scrie realitatea.net.

Gigi Becali riscă acum să fie sanţionat de Comisia de Disciplină. El poate primi o suspendare de 2 ani şi o amendă de un milion de lei, în jur de 230.000 de euro!

 "Fapta unei persoane de a promite, oferi sau acorda sume de bani unui jucător, antrenor, oficial al unui club sau unei alte persoane, în scopul de a stimula echipa clubului respectiv să-şi apere corect şansele, se sancţionează cu suspendare de 2 ani şi penalitate sportivă de 1.000.000 de lei", scrie în Regulamentul Disciplinar aflat în vigoare acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel