Ce reproșează Kovesi ANAF-ului condus de Sorin Blejnar

kovesi l 400x
kovesi l 400x

Procurorul general al României, Codruța Kovesi, a dezvăluit, joi, la numai două zile de la demiterea lui Sorin Blejnar de la conducerea ANAF problemele pe care le-a întâmpinat în relația cu instituția fiscală: fraude ţinute la sertar şi avalanşe de sesizări inutile.

Inspectorii ANAF ţineau la sertar cu anii dosare importante, în timp ce îi bombardau pe procurori cu mii de sesizări mărunte, a declarat procurorul general al României, Codruța Kovesi, pentru România TV.

"Au fost situaţii în care au venit de la ANAF sesizări istorice. De exemplu, în 2011 am fost sesizaţi pentru fapte din 2005-2006, au fost foarte multe sesizări pentru fapte de evaziune fiscală, dar care în realitate nu au produs prejudicii. În situaţia în care se trimit mii de sesizări că o persoană a refuzat să predea documente la Garda Financiară şi investigăm astfel de dosare de ordinul miilor şi nu investigăm dosare cu prejudiciu, sigur că există o problemă", spune Kovesi.

În acest moment, procurorii au în lucru peste 28.000 de sesizări venite de la Garda Financiară şi ANAF, dintre care peste 3.000 au fost transmise doar în luna martie.

Reproșurile procurorului general survin la doar o zi după ce premierul Mihai Răzvan Ungureanu afirma că instituţia coordonată până de curând de Sorin Blejnar nu a acționat unitar împreună cu celelalte structuri ale statului, și mai mult,  nu coopera cu Ministerul Administrației și Internelor, căruia nu i s-a permis accesul la bazele de date proprii cu informații specifice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel