Ce reguli stricte de securitate vor fi impuse la Casa Albă

Secret Service (Serviciile Secrete americane) are în vedere posibilitatea de a verifica turiştii şi vizitatorii înainte de a intra în zonele publice din faţa Casei Albe, scrie The New York Times. 

Oficialii americani au declarat că Serviciile Secrete doresc să impună noi reguli de acces în clădire, instalând câteva puncte de control în apropiere de Casa Albă. Motivul acestei hotărâri vine în urma unui incident produs vineri, când un bărbat înarmat cu un cuțit a reușit să intre în incinta Casei Albe.

Procesul de verificare se va limita cel mai probabil la controlul genţilor şi nu va include măsurile luate în aeroporturi de Administraţia pentru Securitatea Transporturilor, care includ detectoare de metal şi scanare corporală.

Citește și: Incident la Casa Albă, EVACUARE de urgență

Scopul acestei verifcări va fi acela de a intra în contact cu vizitatorii, pentru a putea determina care sunt persoanele ce ar putea reprezenta un pericol.

Nu se ştie cât de repede vor fi implementate aceste măsuri

Aceste măsuri de securitate nu sunt ușor de impus deoarece Serviciiile Secrete americane trebuie să aibă în vedere și activitățile altor instituții care nu doresc restricționarea accesului. Casa Albă reprezintă una dintre cele mai mari atracții turistice americane.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel