Ce a răspuns Putin, întrebat dacă va interveni militar în Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întrebat de un jurnalist, în timpul conferinței de presă maraton organizată anual de Kremlin, dacă ia în considerare o intervenție militară în Ucraina, după modelul celei din Osetia de Sud și Abhazia, dispusă de Rusia în 2008.

[caption id="attachment_402340" align="alignleft" width="310"] Foto: EPA/SERGEI CHIRIKOV[/caption]

Peste 1.300 de jurnaliști au participat, miercuri, la conferința de presă anuală a lui Vladimir Putin, al 9-lea eveniment de acest tip în cele trei mandate ale președintelui Rusiei. Un ziarist al publicației americane Los Angeles Times l-a întrebat pe Putin dacă se gândește să disloce trupe în Ucraina pentru a opri convulsiile sociale, în contextul în care Rusia are interese în portul Sevastopol și în regiunea Crimeei. Jurnalistul a amintit în acest sens de conflictul din provinciile separatiste georgiene Osetia de Sud și Abhazia, a căror independență a fost recunoscută, în 2008, de Rusia și de alte state membre sau nu ale Organizației Națiunilor Unite.

”Nu cred că este o comparație potrivită. Ce se întâmplă acum în Crimeea nu se compară cu evenimentele din Abhazia și Osetia de Sud. Cele două își proclamaseră independența. Răspunsul Rusiei nu a urmărit, nu a țintit protejarea cetățenilor ruși din cele două provincii. Nu doar asta. Atunci au fost atacate trupele de menținere a păcii trimise de Rusia. În Ucraina nu s-a întâmplat așa ceva”, a declarat Putin.

Președintele Rusiei a continuat prin a explica faptul că Federația are un contract cu Ucraina, prin care i se permite păstrarea de trupe și echipament la Sevastopol.

Liderul de la Kremlin a adoptat un ton ferm când a început să vorbească despre etnicii ruși din unele state europene. Putin s-a arătat îngrijorat de soarta minorității ruse din țările baltice și din alte state ONU. Putin a afirmat că etnicii ruși sunt privați de drepturi și nu sunt considerați cetățeni de drept ai respectivelor state. Cu toate astea, pentru Rusia este ”de negândit” declanșarea unui război pentru a apăra aceste minorități, a precizat Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel