Ce putere au superavioanele F-22, trimise în luptă pentru prima dată de SUA

Forțele aeriene ale Statelor Unite ale Americii au folosit pentru prima dată într-o misiune aeronavele F-22, care fac parte din generația a cincea de avioane militare americane. Avioanele au luat parte la prima serie de atacuri aeriene asupra pozițiilor ISIS din Siria, lansate de SUA împreună cu partenerii arabi.

Washingtonul a avut probabil nevoie de avioanele F-22 din cauza sistemului de apărare anti-aeriană foarte sofisticat al Siriei.

Datorită vitezei și abilității sale de a zbura la altitudini foarte înalte, F-22 poate arunca bombe ghidate de la o distanță mult mai mare decât avioanele F/A - 18 sau F-16, transmite Wall Street Journal.

Avioanele F-22 pot fi echipate cu bombe ghidate prin GPS, dar și cu proiectile AIM-120 și AIM-9 Sidewinder. Acest tip de avion a fost până marți ținut departe de teatrele de operațiuni pentru că este dificil de pilotat. 

Obama listează 9 aliați pentru zdrobirea jihadiștilor

"Supermanevrabilitatea" avioanelor F-22 a făcut ca mulți piloți să aibă probleme de respirație în timp ce operează astfel de aeronave. Un general al Forțelor Aeriene americane a declarat că, pur și simplu, e posibil ca tipul acesta de avion să fie "prea mult" pentru capacitatea fizică a unui pilot.

SUA și coaliție formată din aliați regionali au deschis marți o campanie de atacuri aeriene împotriva fortărețelor Statului Islamic din Siria, după ce recent au atacat poziții ale jihadiștilor din Irak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel