Urmărește emisiunea live


Ce propunere a făcut Valentin Jucan după ieșirea PRO TV din lista ”must-carry”

alexandru-valentin-jucan-dcnews_309x206
alexandru-valentin-jucan-dcnews_309x206

Valentin Jucan (CNA) a făcut o propunere nemaiîntâlnită în România, după ieșirea postului de televiziune PRO TV din lista ”must carry”.

Valentin Jucan  propune eliminarea parțială a conceptului "must-carry" - obligativitatea retransmisiei gratuite a unor televiziuni pe rețelele de cablu -, astfel încât cabliștii să retransmită doar posturile din portofoliul TVR.

Valentin Jucan a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, la o dezbatere publică despre Legea audiovizualului, ca televiziunile ar trebui să aibă o relație comerciala cu societatile de cablu.

"Propun eliminarea partiala a ceea ce inseamna astazi "must-carry", avand in vedere mutatiile de pe piata media (...). Cred ca ar trebui sa ne gandim, cu maxima seriozitate, daca mai are sens sa existe acest concept de "must-carry". Urmeaza sa fie implementata digitalizarea si cred ca "must-carry" ar trebui sa se reduca doar la postul public de televiziune, TVR, la posturile locale, teritoriale, ale televiziunii publice. Atat timp cat platesc pentru ele prin lege, acestea trebuie automat si obligatoriu retransmise. Mai departe, totul ar trebui sa se rezume la o relatie comerciala intre difuzori si cablist", a spus Jucan.

Intrebat daca majorarea numarului de televiziuni care ar iesi din "must-carry" nu va duce la majorarea abonamentului la cablu, Jucan a raspuns ca nu crede ca acest lucru se va intampla.

"Ca sa fii un program TV in "must-carry" trebuie sa te declari liber la retransmisie, ca sa nu ceri bani. Nu ar trebui sa se scumpeasca cu nimic abonamentul. Daca s-ar percepe o taxa pentru retransmiterea unui difuzor, nu ar trebui sa creasca abonamentul de cablu", a spus Valentin Jucan.

CNA a stabilit in sedinta din 22 ianuarie 2013 lista televiziunilor "must-carry", ce trebuie retransmise obligatoriu in 2013 de toti cablistii din Romania, conform articolului 82 din Legea audiovizualului numarul 504 din 2002 si Deciziei CNA numarul 72 din 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel