CE: Procedura legală de reinstituire a preşedintelui Băsescu trebuie respectată

comisia -europeana
comisia -europeana
 

Comisia Europeană a transmis, marți seară, că a luat notă de decizia Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie, precizând că așteaptă ca toți actorii politici să respecte statul de drept și deciziile CCR.

"Curtea Constituţională a României a declarat astăzi că referendumul din 29 Iulie este invalid din cauza lipsei de cvorum cerut de lege. Comisia Europeană ia notă de această decizie şi consideră că este de importanţă crucială ca toţi actorii politici să se conformeze deciziei CCR", se menționează într-un comunicat al CE.

"Prin urmare, procedura legală de reinstituire a preşedintelui Băsescu, trebuie respectată. Comisia Europeană se aşteaptă ca autorităţile române să respecte statul de drept şi deciziile CCR", precizează executivul UE.

De asemenea, Comisie Europeană ”cere tuturor forţelor politice din România să respecte valorile europene, să acţioneze cu responsabilitate şi constructiv pentru a depăşi diferendele, în interesul României", potrivit Realitatea.net.

În comunicat se mai precizează: "Comisia Europeană va continua să monitorizeze îndeaproape situaţia. Va adopta un nou raport în cadrul MCV până la finalul acestui an".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel