EXCLUSIV  Ce poze nu ar trebui să puneți pe Facebook de Crăciun

De Crăciun, toată lumea pare mai bună, mai frumoasă, mai sclipitoare, totul este la superlativ. Doar într-o zi din an, pe 25 decembrie, ne place să credem că suntem mai buni și mai iubitori, uitând practic de ce ne-am adunat. Unii chiar reușesc să fie mai buni, alții nu prea.

Dar dincolo de bunătatea de care dăm dovadă, de Crăciun, Facebook-ul geme de fotografii care arată o lume perfectă. Oamenii fac ședințe foto lângă brăduț și cadouțe. Selfie-ul este deja demodat. Dacă nu ai parte de o ședință în care să pari perfect, îmbrăcat într-un pulover roșu, cu Moș Crăciun pe el, cu mirosul de sarmale scos în photoshop, nu exiști. Dar dincolo de moda cu poze lângă brad în care toți par rupți din reviste glamorous preț de câteva secunde, cel mai dureros este Crăciunul în familiile despărțite.

Pentru copiii care, în ziua de astăzi au acces la Internet de la vârste mici, este odios să-și vadă mamele sau tații cum se hlizesc pe Facebook cu noii parteneri de viață, în timp ce ei sunt uitați lângă brad, cu un părinte care încearcă să țină loc și de mamă, și de tată, după caz. Pentru copiii, indiferent de vârstă, care au părinții divorțați, Crăciunul nu mai este niciodată la fel, nu mai este niciodată ca atunci când își vedeau mama și tatăl alături și când nimic altceva nu mai conta, când cadourile erau egale cu zero, în schimb, o masă în familie valora enorm. După ce trec de povara primului brad împodobit fără un părinte, sărbătorile încep să fie mai... umane, dar niciodată, cum am spus, nu vor mai fi la fel. Pozele acestea, cu noua viață minunată, ar trebui interzise pe Facebook, dar ar trebui interzise de propria conștiință de părinte. Adică mamele și tații să aibă un filtru, dar nu unul legat de photoshop, ci unul care să aparțină sufletului.

Am putea să ne trăim fericirea, dacă este atât de reală și perfectă, în tăcere, fără să arătăm noi cât de minunați suntem. Și bucuria trebuie să aibă limitele ei. Dacă suntem fericiți, lumea va vedea și fără să etalăm în poze, pe Facebook, iubiții, soțiile, cadourile, brazii de Crăciun și ținutele extravangante pe care le purtăm din sufragerie în bucătărie și înapoi.

Apropo, de ce ne-am adunat și Crăciunul ăsta? Nu cred că mai știe nimeni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel