Ce nu te învață facultatea de Psihologie. Cristina Zaharia: Psihologii nu sunt magicieni

ADMITERE FACULTATE PSIHOLOGIE 2014. În 2014, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din București, concurența a fost de 3,39 candidaţi pe loc.

Tinerii absolvenți de liceu se orientează spre Facultatea de Psihologie din diferite motive, unii spunând că doresc să relaționeze cu mulți oameni și să îi poată ajuta în același timp. Alții zic că le-ar plăcea să lucreze în companii și sunt atrași domeniile de Recrutare, Training sau HR. Lista motivelor este lungă, dar sunt lucruri pe care la o facultate de psihologie nu le înveți.

Psihologul clinician Cristina Zaharia mărturisește că meseria de psiholog a schimbat-o foarte mult. "Meseria de psiholog m-a schimbat foarte mult în bine. În facultate nu înveți să fii mai uman... să empatizezi, să fii tolerant sau să accepți și latura urâtă a oamenilor. Aceste lucruri trebuie să le simți, să le trăiești. Nu odată, mi-am văzut defectele prin intermediul celor care veneau la cabinet pentru ajutor. Cred că un om neînzestrat nativ ca să își conștientizeze hibele, trebuie să le vadă reflexia în ochii celorlalți. Aș vrea ca oamenii să înțeleagă că sunt construiți diferit... că se pot schimba în BINE dacă își doresc, și ca psihologii nu sunt magicieni... ci înainte de toate sunt oameni, cu defecte și calități, și nu în ultimul rând, cu studii, care le pot facilita accesul către raționamentul celor care vin la ei pentru ajutor", scrie psihologul clinician Cristina Zaharia pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel