CE: Marea Britanie, retorică rușinoasă la adresa imigranților români

Passport control Heathrow
Passport control Heathrow

Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul Consiliului Europei, Nils Muiznieks, a criticat în termeni duri "retorica rușinoasă" a Regatului Unit față de imigranții români și bulgari, punctând că locuitorii de la sud și nord de Dunăre sunt tratați ca un "flagel", transmite The Guardian.

Letonul a avertizat autoritățile de la Londra că aplicarea măsurilor de limitare a accesului noilor imigranți la sistemul de indemnizații sociale va contribui la excluziunea imigranților si va crea astfel și mai multe probleme sociale pe termen lung.

"Dezbaterea din Marea Britanie a luat o turnură îngrijorătoare portretizând imigranții cu calificări inferioare drept străini periculoși care vin să fure locuri de muncă, salarii mai mici și să distrugă sistemul medical", a declarat oficialul european pentru cotidianul britanic.

Egalitatea cetățenilor din UE

"Cetățenii bulgari și romani sunt stigmatizați din cauza originii lor. Acest lucru este inacceptabil pentru că un stat nu poate trata cetățenii bulgari și români în mod diferit față de alți cetățeni ai UE. Trebuie sa fie tratați egal, nu pe baza unor prezumții sau generalizări plecând de la originea lor etnică", a completat activistul pentru drepturile omului. Nils Muiznieks consideră că liderii politici joacă un rol esențial în remodelarea dezbaterilor politice aprinse din Marea Britanie și din Germania privind potențiala amenințare reprezentată de un aflux de romi din Bulgaria și România o dată cu ridicarea restricțiilor de muncă în ianuarie 2014, mai notează The Guardian.

Premierul britanic David Cameron a declarat luni că stereotipurile riscă să alimenteze ostilitatea față de imigranți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel