Ce mai face Sorin Oprescu: Și-a luat robot

Scutaru Cristina / 31 ian 2018 / 09:23 Salveaza PDF Comentarii

Prof. dr. Sorin Oprescu și-a luat robot.

Spitalul Universitar de Urgență București va dispune în scurt timp de cea mai nouă tehnologie daVinci pentru chirurgia robotică; intervențiile cu acest robot vor fi realizate inițial de chirurgi cu experiență în domeniu din Germania, urmând ca treptat, până la finalul anului, să se desfășoare și pregătirea medicilor români și a personalului pentru utilizarea noii tehnologii.

Oprescu: Nu suntem primii care dorim să aplicăm chirurgia robotică

"Ne bazăm pe o platformă de învățare a laparoscopiei care funcționează de mulți ani în spitalul universitar, evidențiindu-se din cele patru clinici chirurgicale o sumedenie de doctori tineri care între timp și-au câștigat experiența necesară. Nu suntem primii care dorim să aplicăm chirurgia robotică, primele astfel de tehnologii au fost achiziționate în sistemul de stat, nenorocirea este că nu a fost finanțat fiecare act operator. Din cauza faptului că administrăm sărăcia în sistemul medical, mulți au pus husa pe el și au fost exploatate foarte puțin în beneficiul bolnavului", a spus prof. dr. Sorin Oprescu, șeful de secție al Clinicii Chirurgie 4 din cadrul spitalului.

[citeste si]

Prof. Oprescu a adăugat că robotul daVinci poate fi utilizat multidisciplinar și că rezultatele obținute cu această technologie conferă avantajul reducerii numărului zilelor de spitalizare, al complicațiilor intra/postoperatorii. Pe viitor, se intenționează deschiderea unui centru de chirurgie bariatrică la Spitalul Universitar, scrie Medicaacademica.ro.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23