Ce locuitori ai planetei au avut interzis să sărbătorească Revelionul

2014
2014

În întreaga lume s-a sărbătorit în noaptea de marți, 31 decembrie 2013, spre miercuri, 1 ianuarie 2014, trecerea într-un nou an calendaristic, cu o singură excepție; musulmanii din Arabia Saudită, cărora nu li s-a dat voie să sărbătorească Revelionul, după calendarul Gregorian.

Potrivit unui anunț al Comisiei pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenţia Viciilor, cunoscută sub numele de mutawa, Biroul Central al Clericilor a decretat interzicerea petrecerilor de Revelion, după ce liderii reliogioşi au afirmat că serbarea Noului An trebuie să ţină cont de Hegira, un calendar lunar în care punctul de plecare este "fuga" profetului Mahomed de la Mecca la Medina, relatează Libertatea.ro.

În plus, saudiţilor le este interzis și să-şi exprime public bucuria trecerii în Noul An, iar magazinele nu au voie să vândă cadouri şi flori.

Astfel, poliția religioasă recidivează, în anii trecuți fiind interzisă și sărbătorirea Zilei Îndrăgostiţilor, când în Arabia Saudită nu este permisă vânzarea trandafirilor roşii sau a altor reprezentări stilizate ale inimilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel