Care lideri mondiali NU l-au felicitat pe Joe Biden pentru reușită

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Victoria lui Joe Biden obținută în alegerile prezidențiale din noiembrie 2020 a generat răspunsuri ale liderilor mondiali.

Totuși, transmite BBC, nu toți au vrut să-și exprime bucuria pentru că Biden va conduce Statele Unite ale Americii până în 2024. Jurnaliștii televiziunii publice britanice au alcătuit o listă cu cei mai importanți conducători mondiali care fie s-au abținut complet, fie au avut un răspuns lipsit de entuziasm.

Primul pe listă este președintele rus Vladimir Putin. Acesta a fost printre primii care i-au urat felicitări lui Donald Trump, acum patru ani. „Credem că este corect să așteptăm pentru rezultatul oficial”, a transmis purtătorul de cuvânt Dimitri Peskov. Nici premierul sloven Janez Jansa nu și-a ascuns admirația pentru Donald Trump.

Scandal în Estonia și tăcuta Asie

Ministrul de Interne estonian, Mart Helme, și-a dat demisia luni după ce el și fiul său, ministrul de Finanțe Martin Helme, au făcut supoziții despre o fraudă la nivel înalt în SUA, la radio. Un alt susținător al lui Trump care nu i-a spus nimic lui Biden este președintele brazilian, Jair Bolsonaro. Printre cele mai importante persoane care nu au fost entuziasmate de alegerea lui Biden mai sunt și președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador sau premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Când vine vorba despre conducătorii asiatici, președintele Chinei, Xi Jinping, și liderul nord-coreean Kim Jong-un se numără printre personalitățile care s-au abținut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel