Ce legătura există între Cristi Burci și un ministru tehnocrat

Potrivit CV postat pe site-ul Ministerului Transporturilor, ministrul tehnocrat, Dan Costescu, a fost în perioada 2002-2004 președintele CA al Companiei Romvag SA Caracal, informează Antena 3.

Dan Costescu a preluat post odată cu achiziția Romvag de către firma germană KEG, unde actualul ministru al Transporturilor era angajat. În doi ani, Dan Costescu a reușit să aducă compania aproape în faliment, iar firma este vândută unui offshore din Luxemburg, respectiv  Internationa Railwais Sistems, în care era implicat și Cristian Burci. Astfel Romvag S.A. a devenit membră a grupului IRS, care cumpărase deja Meva Turnu Severin şi urma să integreze, în 2006, şi Astra Vagoane Arad.

„International Railway Systems a preluat, odată cu pachetul majoritar de acţiuni al Romvag, şi obligaţiile din contractul de privatizare. Investiţiile promise, în valoare de 1.250.000 de euro, au fost însă ultima grijă a acţionarului majoritar. Când statul român a decis să pună piciorul în prag, era însa prea târziu - fabrica de vagoane era deja falimentară", transmite corespondentul Digi24.

[citeste si]

Mai mult, în 2004, fabrica primeşte un ajutor de stat de 49,3 miliarde de lei vechi, o scutire la plata obligațiilor restante dinainte de privatizare. 

Sub patronajul lui Burci, compania intră în insolvență în 2010, din cauza datoriilor, după care în 2015 Romvag intră în faliment. 

Procuroii DIICOT îl acuză pe Bucrci că ar fi inițiat un grup infracțional organizar care ar fi adus un prejudiciu statului român de opt milioane de euro. Burci mai este acuzat de instigare la abuz în servicii cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani și instigare la evaziune fiscală.

Cristian Burci a fost reținut de procurorii DIICOT pentru 24 de ore, magistrații hotărând, joi, dacă îl vor aresta pentru următoarea perioadă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel