CE, investigații în România. Directorul Aeroportului din Cluj: Acuzații nefondate

Comisia Europeană a inițiat două investigații în România pentru a stabili dacă măsurile adoptate pentru două aeroporturi din proprietatea statului, Cluj Napoca și Târgu Mureș,  și pentru transportatorii aerieni care le utilizează sunt conforme cu normele Uniunii Europene privind ajutoarele de stat. 

Investigațiile vizează îndeosebi taxele de marketing plătite companiei Wizz Air de către Aeroportul Internațional Cluj-Napoca și tarifele aeroportuare reduse oferite de Aeroportul Transilvania Târgu Mureș transportatorilor aerieni care operează zboruri de pe aeroportul respectiv.

Directorul Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din Cluj, David Ciceo, a declarat: "Este vorba de o reclamație neadevărată. Noi sprijinim această investigație, vom pune toate actele la dispoziție și se va dovedi că Aeroportul Cluj și Consiliul Județean Cluj a respectat integral legislația europeană în vigoare", scrie Agerpres.

"Pot să vă mai spun că la Timișoara au început investigația în 2011 și nu există niciun rezultat încă, deci este posibil să dureze 5 sau 6 ani. După rezultat există posibilitatea de apel, deci probabil după 10-15 ani vom avea un răspuns", a spus Ciceo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel