Ce înseamnă procrastinare, termenul folosit de Ludovic Orban

Foto: Facebook Ludovic Orban
Foto: Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban a făcut noi declaraţii despre deciziile luate în Parlament cu privire la moţiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR.

"Există o altă decizie a Curţii Constituţionale cu referire la termenul constituţional şi regulamentar care este prevăzut de la citirea moţiunii de cenzură până la dezbaterea moţiunii. Se ştie că termenul constituţional este că dezbaterea şi votul se fac după trei zile de la citire. În acea pronunţare a Curţii Constituţionale, se spune foarte clar că Parlamentul trebuie să dea dovadă de celeritate şi că nu poate să apeleze la... e un termen complicat... 'procrastinare', care înseamnă amânare de fapt, amânare nejustificată. Aceasta este ideea şi sensul acestei hotărâri a Curţii Constituţionale", a declarat, joi, Ludovic Orban. 

PROCRASTINÁ, procrastinez, vb. I. Tranz. A amâna sau a întârzia începerea execuției unei sarcini; a temporiza, a tărăgăna, a tergiversa. Din engl. procrastinate.

BPR decide amânarea dezbaterii moțiunii de cenzură până după decizia CCR

Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis că moțiunea de cenzură va fi citită în ședina de joi, de la ora 16.00, dar dezbaterea și votarea va avea loc după decizia CCR.

Ludovic Orban, președintele PNL, a fost prezent la ședință și a anunțat că nu votează.

„Sunt prezent și nu votez,. Din punct de vedere constituțional și regulamentar, ceea ce ați votat azi (joi - n.r.) reprezintă o încălcare a pricipiului constituțional și al statului de drept. Împiedicarea derulării procedurii moțiunii de cenzură - asta înseamnă. Mai mult, există o altă decizie a CCR care spune că termenul de 3 zile nu se poate prelungi la nesfârșit și se invocă celeritatea în ceea ce privește dezbaterea și votarea. Obligația noastră e să acționăm în cadru constituțional și regulamentar. Deși e o propunere formulată de un coleg de coaliție, dar trebuie să știți că nu voi vota niciodată o propunere neconstituțională care pune în pericol democrația”, a spus în ședința BPR Ludovic Orban.

Deputatul Florin Roman (PNL) spune că inițiatorii moțiunii de cenzură sunt cei care nu au respectat procedurile constituționale.

„I-am urmărit argumentația constituțională. Dacă ați fi respectat toți pașii, nu am fi fost aici.Nu am înțeles de ce ați pus umărul pentru dărâmarea guvernului. Cred că esențial este să avem stabilitate”, afirmă Roman.

Propunerea de amânare, aprobată cu voturile PSD, a fost făcută de UDMR.

„Asistăm la nașterea actului de naștere a USL 2.0”, a comentat Ionuț Moșteanu (USR PLUS).

Reprezentanții AUR au spus că se vor adresa CCR.

Potrivit art 113 din Constituție, aliniat 3, moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel