Ce înseamnă "Hakuna Matata" și când putem folosi această expresie

captură video Disney
captură video Disney

Auzim des oameni care folosesc în discursurile lor celebra expresie din "Regele Leu" - "Hakuna Matata". Ce înseamnă, de fapt?

"Hakuna Matata" este o expresie în limba swahili, care este vorbită în principal în Africa de Est. Această expresie este compusă din cuvintele "hakuna", care înseamnă "nu este", și "matata", care înseamnă "probleme" sau "griji". Împreună, "Hakuna Matata" se traduce aproximativ ca "Nu există probleme" sau "Fără griji, fără stres". Este adesea folosită pentru a exprima un sentiment de liniște, optimism și lipsă de îngrijorare în fața dificultăților sau a situațiilor stresante. Expresia a devenit populară în întreaga lume datorită filmului Disney "Regele Leu", unde este cântată ca un motto de către personajele Timon și Pumbaa.

Totodată, expresia este și numele unei melodii din aceeași animație de succes, fiind și în prezent folosită în parcurile de distracții Disneyland din lume.

Ironie la adresa președintelui Iohannis?

Reamintim că în timpul vizitei oficiale a președintelui Iohannis în Zanzibar din noiembrie anul trecut a avut loc un eveniment mai puțin obișnuit. Localnicii l-au întâmpinat pe președinte cu expresia "Hakuna Matata" și un salut energic: au plonjat în apă cu fotografia președintelui și primei doamne.

Imaginile cu acest ceremonial au fost publicate de SpotMedia, surprinzând momentul unic în care localnicii au împărtășit această expresie cu oaspeții lor. Inițial, jurnalista Ioana Ene Dogioiu, senior editor al site-ului, a fost sceptică în privința autenticității acestor imagini, deoarece totul părea suprarealist și în contrast cu realitatea din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel