Ce i-a spus Valentin Ceaușescu tatălui său în 21 decembrie

Valentin Ceaușescu
Valentin Ceaușescu

Valentin Ceaușescu, fiul lui Nicolae și al Elenei, este cel care duce povara comunismului în spate. Mereu discret și cu doar câteva interviuri date presei străine și unul singur presei românești, Valentin Ceaușescu a trăit mereu departe de părinții lui, într-un con de umbră. 

"Tata era autoritar când trebuia, însă eu îl vedeam destul de rar. Era extrem de ocupat. Interacțiunea am avut-o în copilărie cu bunica din partea mamei sau cu mama. Și nici mama nu avea atât de mult timp liber. Am fost genul de om liniștit, așa că nu am fost urecheat" de ai mei. (...) Nu am avut gardă de corp decât o scurtă perioadă. Prin 1976, când i-am și detectat. Au pus o mașină după mine, ca protecție. Dar după jumătate de an i-am rugat să o scoată că nu avea nici un sens", a spus Valentin Ceaușescu într-un interviu din 2009, acordat pentru Irish Times, potrivit RTV.

Pe 21 decembrie 1989 i-a atras atenția lui Nicolae Ceaușescu "Am vrut ca lucrurile să se reformeze. I-am spus tatei că lucrurile trebuie să se schimbe în ziua următoare, dacă va exista una".

Când a început să se tragă în București s-a ascuns la un prieten. Pe 25 a fost arestat. "Eram acolo cu un comandant și un alt ofițer. Nu m-am uitat la ei. Îmi era rușine, rușine că eram român. Nu era vorba despre modul în care își tratează liderii, nu are legatură cu asta. Este greu de descris, dar aveam acest sentiment când mă uitam, că era ceva murdar. De aceea îmi era rușine să mă uit la așa ceva. Ar fi trebuit să îi omoare pur și simplu. Nu aveau nevoie de un proces.", a spus Valentin Ceaușescu.

El a adăugat "După '90, doar câteva persoane au fost schimbate de la cârma țării și asta a fost tot. Eu văd o Românie contondentă după 50 de ani. Nu are realism. Românii nu au nici un indiciu de sus despre tot ce se mișcă înainte. După '90, au sperat în fiecare zi că va veni o mână salvatoare. Iată de ce, decepția se așterne peste societatea noastră".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel