Salariile liderilor UE: Câți bani ia Merkel, cine o depășește

Cel mai mare salariu al unui funcționar public din structura Uniunii Europene îl revine lui Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene, care câștigă anual dublu decât omologul său american, Janet Yellen, șefa Rezervei Federale, se arată într-un grafic realizat de European Voice și citat de Le Figaro.

Mario Draghi primește lunar un salariu de 31.177 de euro, adică 374.124 de euro pe an. Președintele Băncii Centrale Europene (ECB) nu își surclasează doar colegii europeni, ci și pe majoritatea omologilor săi internaționali. Salariul său este aproape dublu decât cel încasat de Janet Yellen. Doar Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, primește mai mulți bani, puțin peste un milion de euro pe an.

Salarii bune primesc și membrii Comisiei Europene și cei ai Curții de Justiție, sume ce depășesc 250.000 de euro pe an. Remunerația lui Jose Manuel Barroso și cea a lui Vassilios Skouris, șefii celor două instituții menționate, a crescut la 321.238 de euro pe an. Aceeași sumă intră și în buzunarele lui Herman van Rompuy, președintele Consiliului European.

Membrii Parlamentului European au salarii mici, în comparație cu cele ale șefilor CE sau ECB, care ating 95.482 de euro pe an.

Oficialii Uniunii Europene sunt plătiți mai bine decât mulți dintre liderii instituțiilor internaționale. De exemplu, secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, câștigă cu 27% mai puțin decât Mario Draghi. Comparația este cu atât mai crudă dacă ne referim la unii șef de stat sau de guvern din UE. Salariile Angelei Merkel și al lui Francois Hollande sunt cu 21%, respectiv 30% mai mici decât cele ale unui comisar european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel