EXCLUSIV  Ce faci dacă ți se oprește contorul. Alin Crăciunescu (E-Distribuție): E important să știm ce putere aprobată avem și cum o putem crește

Alin Crăciunescu, director E-Distribuție Regiunea Muntenia, a vorbit despre cum își pot modifica cetățenii puterea de consum.

Alin Crăciunescu, director E-Distribuție Regiunea Muntenia a vorbit despre puterea instalată a fiecărei gospodării din România:

„Orice gospodărie poate să utilizeze atâta curent cât are nevoie. Ideea este ca fiecare dintre persoanele fizice sau juridice să-și facă o dimensionare a consumatorilor din propria gospodărie în așa fel încât să știe exact de ce are nevoie. Sunt foarte multe cazurile în care persoanele descoperă pe parcurs cât au nevoie, dar ideea este să știi de la bun început, când dorești să te conectezi la rețeaua de distribuție, cât ai nevoie să consumi.“, a precizat directorul E-Distribuție.

„De ce este important să știm ce putere instalată avem acasă?“, a întrebat jurnalista Dana Mihai.

„Este important pentru  tine, ca persoană, dar și pentru noi, ca operatori de distribuție, să reușim să dimensionăm branșamentul, rețeaua de distribuție și întreg sistemul pentru a nu avea întreruperi în viitor“, a spus Alin Crăciunescu.

Ce faci dacă se oprește contorul? E rău?

Jurnalista Dana Mihai a dat exemplul cu un contor oprit în momentul în care un aparat de sudură a fost conectat la rețeaua de curent electric:

„E foarte bine dacă acel contor s-a oprit, pentru protecția dumneavoastră și a întregului sistem de distribuție. Dacă, într-o gospodărie, se depășește puterea aprobată, pe ecranul contorului smart apare un mesaj în care spune că puterea e depășită și se întrerupe alimentarea cu energie electrică pentru locuința respectivă. Pentru a vedea ce putere aveți aprobată pentru un anumit loc de consum, puteți să vă uitați pe factură, puteți să vă creați cont pe pagina noastră www.e-distributie.com și cu acel cod de client puteți să vedeți puterea aprobată pentru locul dumneavoastră de consum, iar dacă descoperiți că aveți nevoie de o putere mai mare decât cea aprobată, atunci puteți să faceți o cerere de spor de putere în așa fel încât noi să redimensionăm toată instalația electrică de la rețea până la locuința dumneavoastră și să asigurăm puterea de care aveți nevoie.

Există cazuri când o persoană obișnuită, care nu are tangențe cu zona tehnică, nu știe să-și evalueze puterea de care are nevoie într-o locuință și atunci sfatul meu este să apelați la un specialist. Există pe site-ul ANRE liste cu electricieni sau firme autorizate care ar trebui să vă îndrume în așa fel încât să identificați exact care este nevoia dumneavoastră. În momentul în care ați identificat, puteți să vă adresați operatorului de distribuție indiferent cum îl cheamă tocmai pentru acest spor de putere“, a precizat, la DC News, Alin Crăciunescu, director E-Distribuție regiunea Muntenia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel