Ce faci dacă te prinde furtuna afară. Sfaturi vitale, după codul galben anunțat

Meteorologii au emis o nouă avertizare de vreme severă pentru aproape toată țara. A fost emis un Cod Galben ce este valabil până la ora 23:00. C efcai dacă te prinde furtuna afară. Sfaturi vitale.

Aşează-te ghemuit la pământ. Puneţi mâinile pe urechi şi cap, iar capul între genunchi. Fă-te o ţintă cât mai mic posibilă şi redu contactul cu pământul, scrie antena3.ro. Nu te întinde pe pământ.

Evită: obiectele înalte, precum un copac înalt izolat în arie deschisă, câmpuri, plaje sau o ambarcaţiune pe apă, orice obiecte metalice precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete.

Dacă te aflai în pădure, căută adăpost într-o zonă cu copaci mai puţin înalţi. Dacă eşti într-o zonă deschisă, mergi spre o zonă joasă precum o vale. Dacă eşti pe un lac, ajungi la mal de urgenţă şi adăposteşte-te imediat.

Cod galben de furtună

Meteorologii au emis o nouă avertizare de vreme severă pentru aproape toată țara. A fost emis Cod Galben ce este valabil până la ora 23:00.  În Oltenia, vestul și sudul Munteniei, nordul Moldovei, local în Transilvania și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel