Ce face UE pentru a combate sărăcia copiilor

Foto Ilustrativ/Pexels Cottonbro
Foto Ilustrativ/Pexels Cottonbro

Garanția europeană pentru copii a UE își propune să rupă acest cerc vicios prin punerea în aplicare a Pilonului european al drepturilor sociale privind îngrijirea și întreținerea copilului. Garanția europeană pentru copii își propune să rupă acest cerc vicios prin punerea în aplicare a Pilonului european al drepturilor sociale privind îngrijirea și întreținerea copilului.

Lansat în martie 2021, programul își propune să asigure accesul la educație gratuită, mese școlare sănătoase, îngrijire medicală și locuințe decente pentru toți copiii. La un an de la lansare, țările UE trebuie să își prezinte planurile naționale de acțiune Comisiei Europene, explicând modul în care vor implementa garanția pentru copii. Ei vor trebui apoi să raporteze despre progresul lor la fiecare doi ani, potivit Euronews.

Ce este Garanția Copilului?

Garanția pentru copii este o inițiativă a Comisiei Europene care își propune să asigure că cei mai vulnerabili copii din Uniunea Europeană au acces la îngrijire medicală, educație, locuințe decente și alimentație adecvată, cu scopul final de a asigura realizarea progresivă a copiilor.

Utilizarea Garanției Copilului pentru a ajuta refugiații ucraineni

Numărul total al persoanelor care au fugit din țară de la începutul invaziei ruse a depășit trei milioane, dintre care jumătate sunt copii. Țările europene au fost rugate să țină cont de afluxul de refugiați ucraineni în planurile lor naționale de acțiune pentru implementarea garanției copiilor.

„În orice război, copiii sunt cei care plătesc cel mai mare preț”, spune Jana Hainsworth, secretarul general al Eurochild, o rețea de organizații care lucrează cu copiii vulnerabili.

„În acest moment este foarte greu de înțeles gravitatea lucrurilor, Evident, cel mai important lucru este supraviețuirea lor, asigurarea coridoarelor umanitare, pentru a-i aduce în siguranță. Dorim ca planurile naționale ale Statelor Membre, să țină cont de această ultimă provocare”, a declarat aceasta.

Garanția Copilului și comunitatea de rromi

Unul dintre obiectivele Garanției pentru copii este incluziunea socială a copiilor romi care trăiesc în condiții precare: 85% sunt expuși riscului de sărăcie, față de 24% pentru restul copiilor europeni. O modalitate de a aborda această problemă este îmbunătățirea accesului la educație.

 Comisia Europeană a colaborat cu Unicef ​​pentru a lansa programe pilot de garantare pentru copii din 7 țări. Un astfel de program este conceput pentru a ajuta familiile de romi să ofere copiilor lor o educație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel