Ce fac alte țări în materie de energie din surse regenerabile. PLANURILE până în 2040

eoliene
eoliene

Anul trecut, 57% din energia electrică a Suediei a venit din surse regenerabile.

Suedia are obiectivul de a rula în întregime pe energie regenerabilă în următorii 25 de ani, a declarat un oficial în politici de reglementare în domeniu.

Anul trecut, 57% din energia electrică a Suediei a provenit din surse regenerabile de energie, precum surse hidroelectrice și eoliene, restul provenind din energie nucleară.

Statul intenționează acum să-și acceseze „marele potențial“ de energie eoliană de pe uscat pentru a se elibera complet de fosilă până în anul 2040 - un obiectiv stabilit de premierul Suediei la Ansamblul General al ONU de anul trecut.

[citeste si]

„Nu suntem dens populați, avem o mulțime de locuri bune pentru a pune pe uscat energie eoliană de scară largă și există un potențial mare pentru ca acest lucru să se întâmple în Suedia“, a spus luni Anne Vadasz Nilsson, director general al Inspectoratului suedez de Piețe Energetice, potrivit Reuters citată de The Independent.

Suedia și-a crescut constant producția de energie eoliană și pe măsură ce devine mai eficientă din punct de vedere al costurilor, energia eoliană va înlocui energia nucleară în sistemul de energie electrică al țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel