Ce este terapia prin țipete și cum te poate ajuta

foto: Freepik
foto: Freepik

Nu te simți bine? Țipă cât te țin plămânii!

Terapia prin tipete, cunoscută și sub numele de terapie vocală sau terapie primală, este o tehnică terapeutică controversată care presupune exprimarea liberă a emoțiilor prin strigăte și vocalizări puternice, scrie The Independent. Această formă de terapie se bazează pe ideea că eliberarea emoțiilor refulate și a tensiunilor interne prin vocalizare intensă poate duce la eliberarea și vindecarea traumelor emoționale.

Adepții acestei terapii cred că strigătele și tipetele pot ajuta la eliberarea stresului acumulat, a frustrărilor și a traumelor adânc înrădăcinate. Se consideră că această expresie vocală liberă permite individului să se conecteze cu emoțiile sale primare și să-și elibereze tensiunile emoționale acumulate în timp.

Cu toate acestea, merită menționat că terapia prin tipete nu este recunoscută ca o practică terapeutică convențională sau standardizată și este văzută cu scepticism în comunitatea științifică. Deși s-a demonstrat științific că prin țipete se eliberează energii negative, medicii sunt încă sceotici cînd vine vorba de vinecarea depresiei și chiar cred că o astfel de terapie ar putea produce leziuni grave la nivelul gâtului și corzilor vocale. Este important să fie abordată cu prudență și să fie discutată cu un profesionist în domeniul sănătății mintale înainte de a fi încercată. Terapia prin tipete poate să nu fie potrivită pentru toți și ar trebui să fie aplicată cu discernământ și sub supraveghere adecvată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel