Ce este Panigiri, experiență de vară unică. Dacă ești în Grecia, trebuie să citești ASTA! Se întâmplă în 15 august

foto greekcitytimes.com
foto greekcitytimes.com

Dacă ești în Grecia, nu trebuie să ratezi Panigiri!

Panigiri este un festival tradițional și cultural vechi de secole, care este organizat în timpul lunilor de vară, în special în satele de pe insulele grecești, dar și pe continent, unde este sărbătorit sfântul protector. 

Sărbătoarea creștină, petrecută cu muzică, dans, mâncare și voie bună

Sărbătoarea începe la biserica locală, dimineața, și este urmată de muzică bună, mâncare, vin local și mult dans, elementele cheie care fac Panigiri ceea ce este, o sărbătoare plină de voie bună și veselie. 

După ceremonie, sunt întinse mesele, oamenii stau împreună, la mesele comune, mâncând delicatese locale, printre care măsline, brânză, carne, fructe de mare, salată grecească și alte feluri de mâncare din regiune. Localnicii și oaspeții lor dansează și cântă muzică tradițională, iar distracția continuă până a doua zi dimineața, când formația locală oprește muzica, scrie greekcitytimes.com

Moment autentic pentru turiști

Grecii văd în acest festival un bun moment de a aduce împreună tinerii cu bătrânii, dar și un moment autentic pentru turiștii care cunosc localnicii și modul în care ei petrec. 

Pe scurt, Panigiri, este o combinație a unei sărbători religioase cu un festival social, un moment de neuitat pentru orice străin care are norocul să participe. 

Kalo Dekapendavgousto! 

În lunile de vară, în toată Grecia, de la cele mai mici biserici din cele mai mici sate până la cele mai mari orașe, grecii păstrează vie această tradiție veche de secole; mai ales pe 15 august, unde toată lumea sărbătorește Panagia și Dekapendavgousto, adică Adormirea Maicii Domnului, din 15 august. Așadar, oriunde te-ai afla în Grecia mâine, bucură-te de ziua ta și Kalo Dekapendavgousto (15 august fericit)!

Minunea din Kefalonia, șerpii Maicii Domnului

În Kefalonia, minunata insulă grecească, scăldată de apele Mării Ionice, de un albastru ireal, în fiecare an, în 15 august, apar șerpii Maicii Domnului. E o minune care a protejat insula din cele mai vechi timpuri. 

În fiecare an, în luna august, la capătul sud-estic al insulei, mai mulţi şerpi mici neprimejdioşi purtând pe cap semnul Crucii apar în jurul vechii clopotniţe a bisericii din localitatea Markopoulo. Ei se arată mai întâi în preajma sărbătorii Schimbării la Faţă a Domnului, pe 6 august. De atunci şi până la praznicul Adormirii Maicii Domnului, de pe 15 august, în fiecare noapte se citeşte câte un paraclis. Îndată după praznic, ei sunt aşezaţi în zona vechii clopotniţe şi dispar pe dealuri, iar până în luna august a anului următor nu se mai vede nici urmă de şarpe, arată doxologia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel