Ce este mersul nordic și de ce trebuie neapărat să-l practici

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @user17364411
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @user17364411

Mersul nordic crește consumul de calorii în timpul mersului și numărul de mușchi pe care îi folosim, ceea ce poate avea consecințe pozitive pentru sănătatea noastră.

Nu există nicio îndoială că mersul pe jos este o formă simplă și accesibilă de a face exerciții fizice, îmbunătățindu-ne sănătatea și protejându-ne de patologii precum bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, după cum recomandă Universitatea Harvard, cu câteva mici modificări putem beneficia și mai mult de această activitate fizică simplă.

Cunoști mersul nordic? Este un sport care folosește un tip de bețe speciale pentru a imita mișcările pe care le-am face în timpul practicării schiului. Prin aplicarea acestei tehnici, putem antrena o gamă mai extinsă de mușchi în timpul mersului, sporind astfel beneficiile pentru sănătate.

2. Sursa foto... (nordic-walk-forest_74149100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @pch.vector

Reducerea colesterolului și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare

Astfel, după cum menționează instituția nord-americană, există studii care au arătat că mersul nordic crește numărul de calorii arse cu până la 67%, sporind astfel semnificativ consumul energetic al exercițiului. Acest lucru ar putea avea, la rândul său, consecințe pozitive, cum ar fi reducerea nivelurilor de colesterol LDL (colesterol rău).

În acest sens, un studiu publicat în 2022, în revista de specialitate Canadian Journal of Cardiology, a constatat că persoanele cu afecțiuni cardiace care practicau mersul nordic de două sau trei ori pe săptămână, timp de 12 săptămâni, își îmbunătățeau rezistența fizică (un parametru asociat cu o mai bună sănătate cardiovasculară) și raportau o calitate a vieții mai bună și mai puține simptome depresive decât înainte de a începe antrenamentul.

De asemenea, mersul nordic este un exercițiu ideal pentru adulții mai în vârstă, deoarece poate ajuta la îmbunătățirea mobilității și a echilibrului. Utilizarea bețelor speciale forțează corpul să facă pași mai lungi, antrenând mersul și prevenind balansările care pot duce la căderi. În plus, prin distribuirea greutății între articulații și bețe, protejăm articulațiile membrelor inferioare de un impact excesiv.

Totuși, pentru persoanele mai în vârstă, cu condiții serioase de sănătate sau cu leziuni, este recomandat să consulte un specialist pentru a determina dacă acest sport este potrivit pentru ele, care sunt cele mai bune tehnici, în funcție de caracteristicile lor, și cum să înceapă antrenamentele pentru a evita efectele negative. Având acest lucru în vedere, adăugarea mersului nordic în rutina noastră de mers pe jos poate amplifica efectele pozitive ale exercițiului și ne poate aduce îmbunătățiri semnificative ale sănătății, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel