Ce este, de fapt, substanța cu care a fost otrăvit Aleksei Navalnîi

eprubete
eprubete

Substanța cu care ar fi fost otrăvit Aleksei Navalnîi este folosită și în tratamentul bolii Alzheimer.

Medicii germani au declarat ieri că testele efectuate opozantului rus Alexei Navalnî indică o otrăvire acestuia cu un fel de inhibitor de colinesterază, deși substanța specifică nu este încă cunoscută. Jurnaliștii de la agenția de știri Reuters au explicat ce este, de fapt, această substanță și cât de periculoasă poate fi.

Iată cinci fapte despre inhibitorii colinesterazei:

* Inhibitorii colinesterazei sunt un grup de compuși chimici folosiți în orice, de la arme chimice, pesticide concepute pentru a ucide insecte și medicamente umane concepute pentru a atenua simptomele Alzheimerului și ale altor tipuri de demență.

* Colinesteraza este o enzimă esenţială pentru funcţionarea normală a sistemului nervos al omului, al altor vertebrate şi insectelor.

* Substanţele chimice care blochează sau inhibă colinesteraza pot provoca o hiperactivitate în cazul unei multitudini de funcţii umane, conducând la efecte acute multisistemice care pot fi letale.

* Anumite pesticide, cum ar fi organofosfatii și carbamații, funcționează prin inhibarea colinesterazei. Aceste substanțe chimice pot fi, de asemenea, otrăvitoare pentru oameni în unele situații.

* Oamenii pot fi expuși la pesticidele chimice care inhibă colinesteraza poate rezulta din inhalare, ingestie sau contact cu ochii sau pielea în timpul fabricării, amestecării sau aplicării lor.

Amintim că susţinătorii opozantului rus s-au declarat convinşi că el a fost victima unei "otrăviri intenţionate", "cu ceva amestecat în ceaiul" pe care Aleksei Navalnîi l-a băut cu puţin timp înainte de a se îmbarca în avion. Totuși, medicii ruși au declarat că Navalnîi nu a fost otrăvit. Ulterior, medicii din Germania au declarat că Navalnîi prezintă urme de otrăvire cu cu o substanţă din grupa de substanţe active numite inhibitori de colinesterază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel