EXCLUSIV  Ce este bila de pe clădirea Administrației Naționale de Meteorologie. Constanța Vâlciu (ANM): Este emblematică, dar a rămas doar carcasa

Sursa foto: Facebook Administrația Națională de Meteorologie
Sursa foto: Facebook Administrația Națională de Meteorologie

Meteorologul Constanța Vâlciu a explicat ce este cu bila de pe sediul Administrației Naționale de Meteorologie. 

"Este emblematică pentru instituţia noastră, dar a rămas doar carcasa vechiului radar care a fost în cadrul clădirii principale a instituției, din 1970. Nu a mai rămas decât carcasa şi este păstrată pentru că este emblema instituţiei. Radarul performant se află în spatele instituţiei. Este foarte performant şi este instalat pe un turn cam la peste 50 de metri înălţime. Acesta a fost amplasat în anii 2000. Radarul de la București acoperă toată Muntenia, merge până spre Argeş, la vest, şi până spre Cernavodă, în estul ţării", a spus Constanța Vâlciu, meteorolog ANM, pentru DCNews.

Vezi și: Previziuni meteo 1 Mai 2022. Cum va fi vremea în următorul weekend / video

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Vezi și: Pe cine influențează modificările bruște de presiune. Constanța Vâlciu (ANM): Din cauza încălzirii globale... România va fi afectată

Cum va fi vremea de Paște

"În România, deocamdată este bine. Suntem încă într-o masă rece, dovadă fiind temperaturile de ieri care nu au trecut de 18 grade în Sudul țării, unde în mod normal ar trebui să avem la data aceasta cam 20 de grade", a spus meteorologul ANM Mihai Timu.

"Deci vestea bună e că se încălzește, de exemplu în prima zi de Paște ne așteptăm la maxime de 24-25 de grade, în Vestul și în Sudul țării, iar a doua zi de Paște, luni, o să fie chiar mai cald, în Oltenia, în Sudul Moldovei, Dobrogea, ne putem apropia chiar de 27-28 de grade... sunt temperaturi deja de vară, 25 de grade este pragul unei zile de vară. (...) Însă, așa cum spuneam, vom avea parte și de furtuni, de averse cu descărcări electrice, cel puțin în jumătatea de Vest a țării, urmând ca înaintea Învierii, în ziua de sâmbătă, aceste fenomene să fie mai prezente în jumătatea de Nord”, a mai spus meteorologul ANM.

"De Înviere, vom avea un vânt destul de liniștit și temperaturi frumușele"

"Însă, imediat cum intrăm în noapte, Dumnezeu ne ajută pentru că de Înviere nu vom avea fenomene rele. Vom avea un vânt destul de liniștit și chiar temperaturi frumușele, undeva între 6 și 14 grade la nivelul nopții, atunci când se va lua lumină.”, a declarat Mihai Timu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel