Ce declară ministrul Educației despre conceperea manualelor

Adrian Curaj, Ministrul Educației, a declarat, miercuri că pentru învățământul preuniversitar pe anul 2017 manualele vor fi concepute în urma unor consultări publice cu beneficiarii, elevii și cadrele didactice. Realizarea lor începe în vara anului viitor și vor fi gata până în luna octombrie.

În cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria, Curaj a precizat că învățământul preuniversitar va avea o curriculă inovativă și că aici sunt două mesaje importante: va fi asigurată predictibilitatea și inovația.

"O să vedeți că în zona de predictibilitate suntem în situația de a avea după un efort destul de lung, rezultate pentru noul cadru curricular clasa a V-a, clasa a IX-a, dar vom veni cu diferențe anul acesta. O să vă spun pe scurt despre ce este vorba: manualele vor fi pilotate în vară. Nu s-a mai întâmplat acest lucru. Sigur, vor fi consultări până atunci, publice, dar vom avea, permiteți să folosesc un termen în engleză — summer camp — și curricula, manualele vor fi pilotate cu beneficiari, cu tot cu tineri, copii, care, împreună cu profesorii, care vor livra conținutul, cu clase, astfel încât să înțelegem și reacția celor care sunt beneficiarii manualelor", a mai precizat ministrul, conform Agerpres.

El a mai declarat că este ceva nou și este convins că va fi spectaculos și că vor aduce inovație cu noul proiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel