Ce cred românii despre Uniunea Europeană. Sondaj, aprilie 2016

Majoritatea românilor cred că țara noastră are mai multe obligații decât beneficii de pe urma faptului că face parte din Uniunea Europeană. Surprinzător, două treimi dintre respondenți cred că apartenența la UE este un lucru bun.

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie a efectuat un studiu național, în perioada 27-28 aprilie, pe un eșantion reprezentativ pentru populația adultă din România. Studiul a fost publicat în revista Sinteza, numărul din luna mai.

Conform acestei cercetări, 42% dintre români au o imagine foarte pozitivă sau pozitivă despre Uniunea Europeană, doar 18 procente având o imagine negativă sau foarte negativă despre UE.

Faptul că România face parte din Uniunea Europeană este apreciat drept un lucru bun de 70% dintre respondenți. Consideră că este un lucru rău 15%.

România are mai multe obligații decât beneficii consideră 54% dintre cei chestionați, iar 25% cred că beneficiile sunt mai numereoase decât obligațiile. România este privită bine și foarte bine în Uniune, cred 41% dintre respondenți, iar 45% cred că este privită prost și foarte prost.

La întrebarea ce înseamnă pentru dumneavoastră personal Uniunea, cei mai mulți au bifat răspunsul ”libertatea de a călători, studia și lucra oriunde în UE” (66%). Pe locul al doilea s-a plasat ”Pace”, cu 39%, pe trei ”Moneda euro”, urmată de Diversitatea culturală și Democrație.

Răspunsurile negative s-a plasat la niveluri de 20 de procente: Control insuficient la frontiere, șomaj, risipă de bani, birocrație, mai multe infracțiuni, pierderea identității noastre culturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel