Ce construiesc sârbii la 19 km de România: Ar fi trebuit să existe consultări

termocentrala
termocentrala

Serbia este la un pas de a contrui o termocentrală pe cărbune la doar 19 kilometri de graniţa cu România, în ciuda faptului că nu a avut niciun fel de consultare cu Guvernul de la Bucureşti.

Miza pentru Serbia este una majoră, această termocentrală urmând a fi pusă pe picioare cu banii dintr-un împrumut acordat de China, împrumut în valoare de 608 milioane de dolari. Afacerile dintre partea sârbă şi cea chineză sunt unele cu implicaţii multiple, însă unul dintre cele mai importante aspecte este acela că ţara noastră vecină nu s-a consultat în niciun moment cu România.

Potrivit informaţiilor oferite de Centrul de Investigaţie Jurnalistică din Serbia, în colaborare cu cel din România, Ministerul sârb al mediului ar fi trebuit să trimită proiectul către Bucureşti, cu scopul de a prezenta posibilul impact asupra mediului şi pentru a invita ţara noastră ca participant la procedura de evaluare.

Reacţia României nu a întârziat să apară, scrie Rise Project. Ministerul Apelor şi pădurilor a solicitat oficial Serbiei ca România să fie consultată în legătură cu aceste proiecte, cu menţiunea că există "condiţiile unui posibil impact transfrontalier negativ semnificativ asupra mediului."

Serbia a şi răspuns în acest sens, precizând că procedura de evaluare a impactului asupra mediului se va relua în urma deciziei Curţii Administrative a Serbiei, iar procedusa se va face cu respectarea convenţiei Espoo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel