Ce au găsit poliţiştii la persoanele suspectate de ilegalităţi în domeniul silvic

În urma celor 30 de percheziţii efectuate, ieri, de poliţiştii din Mureş, au fost descoperiţi 830 mc de material lemnos care ar fi fost expediaţi fără avize de însoţire.

De asemenea, alţi 58 mc de cherestea răşinoasă fără provenienţă legală, descoperiţi de poliţişti în depozite, au fost ridicaţi în vederea indisponibilizării. Totodată, au fost ridicate acte contabile şi avize în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 137.600 de lei, transmite IGPR.

La data de 27 ianuarie a.c., poliţiştii au efectuat 30 de percheziţii domiciliare, în 5 judeţe, la persoane bănuite de ilegalităţi în domeniul silvic. Acţiunile au avut loc în judeţele Mureş, Tulcea, Constanţa şi Bihor, cu sprijinul specialiştilor silvici din cadrul gărzilor forestiere Braşov, Focşani, Suceava, Oradea şi Bucureşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale şi jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi judeţene şi grupărilor de jandarmi mobile din judeţele unde au loc activităţile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel