Ce au decis tehnicienii de la Fukushima după 4 ani de la dezastru

Sursa:http://www.nbcnews.com
Sursa:http://www.nbcnews.com

Decizie fără precedent în cazul apei contaminate de lângă centrala nucleară Fukushima.

Apa contaminată care a fost odată depozitată lângă reactoarele nucleare în avariata centrală nucleară Fukushima din Japonia a fost vărsată în mare pentru prima dată, luni.

La ora 10, ora locală, Tokyo Electric Power Company (TEPCO) a anunțat că a început evacuarea a 850 de tone de apă curățată, după obținerea acordului de la agențiile guvernamentale si de la pescarii locali.

Un sistem de purificare a apei, recent instalat, care elimină materialele radioactive,cum ar fi cesiu și stronțiu a permis transportarea apei în condiții sigure.

"Odată ce acest sistem de scurgere este pe deplin operational, nivelul de apă contaminată, se estimează că va fi redus cu până la 150 de tone pe zi", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Satoshi Togawa pentru Nbc News.

În ceea ce priveste apa contaminată rămasă- "în prezent înlocuim rezervoarele cu altele mai mari și cum acest sistem va porni, vom avea mai puțină apă contaminată, așadar nu vom avea nevoie pe termen scurt de mai mult spațiu de stocare", a mai adăugat Satoshi Togawa.

Apa a fost depozitată în 41 de gropi de scurgere care înconjoară cele 4 reactoare nucleare distruse de cutremurul devastator si de tsunamiul care au lovit țara în martie 2011.

Dezastrul s-a reportat la 16.000 de oameni decedați, alți 300.000 au fost forțați să-și evacueze casele rămânând o zonă vastă ce nu va putea fi folosită zeci de ani.

Cu toate acestea, sistemul nou-instalat de purificare al apei "va curăța apa la un nivel mai sigur decât orice alt standard internațional sau japonez de siguranță", a spus TEPCO într-o declarație online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel