Emoții pentru Băsescu! Ce au decis judecătorii în dosarul răpirii jurnaliștilor în Irak

Judecătoria Sectorului 5 a amânat pentru data de 30 octombrie o decizie în cazul cererii Parchetului General pe numele lui Traian Băsescu. Procurorii de la PICCJ au solicitat confirmarea urmăririi penale pe numele fostului președinte în dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak, după plângerea făcută de Corneliu Vadim Tudor.

Instanţa trebuia să ia miercuri o decizie în acest dosar, scrie Mediafax.

Cererea procurorilor de la PICCJ de confirmare a urmăririi penale în cazul lui Traian Băsescu, în dosarul răpirii din Irak, fusese discutată pe 7 octombrie la Judecătoria Sectorului 5.

Fostul preşedinte Traian Băsescu, care s-a prezentat în fața instanței la termenul respectiv, a plecat după mai puţin de o oră. El le-a spus magistraţilor că nu a secretizat nici măcar o foaie din dosar şi că nu el a deţinut dosarul operaţiunilor, rolul său fiind de a coordona instituţiile statului.

"În declaraţia mea am spus că nu am secretizat nici măcar o foaie din dosarul răpirii jurnaliştilor. Nu era treaba mea partea operativă. Rolul meu a fost să pun cap la cap toate serviciile, ale Armatei, SRI şi SIE, pentru a colecta informaţiile şi a face ca aceastea să lucreze în aceeaşi direcţie. Nu eu am avut dosarul operaţiunilor. El a avut cap de filă SIE", a declarat fostul preşedinte.

[citeste si]

Întrebat dacă ar avea vreun avantaj dacă dosarul ar fi desecretizat, Traian Băsescu a spus că astfel s-ar putea demonstra că reclamaţia împotriva sa este "o prostie".

"Categoric da, ar confirma că e o prostie reclamaţia lui Vadim Tudor", a continuat Traian Băsescu.

La intrarea în sediul Judecătoriei Sectorului 5, fostul preşedinte spunea că soluţia de deschidere a acestui dosar este o palmă pentru România.

Dosarul a ajuns la Judecătoria Sectorului 5 în urma unei decizii din 6 august a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit că această instanţă este competentă să judece cazul, pentru că Traian Băsescu nu mai are în prezent vreo calitate oficială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel