Ce așteaptă UE de la Republica Moldova. Intervenție de ultimă oră

Rodica Mitu / 08 iun 2019 / 23:25 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Uniunea Europeană cere autorităţilor din Republica Moldova să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului de Asociere, potrivit site-ului deschide.md.

„Uniunea Europeană se așteaptă ca Republica Moldova, țară asociată la UE, să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului de Asociere", se anunță într-un comunicat de presă al Serviciului de Acțiune Externă al UE.

Apel la calm și reținere

 

„Ca urmare a deciziilor adoptate de Parlament și în lumina evoluțiilor ulterioare, Uniunea Europeană face apel la calm și reținere. Oficialii aleși democrat trebuie să găsească o cale de dialog pentru Republica Moldova. Uniunea Europeană se așteaptă ca Republica Moldova, țară asociată la UE, să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului nostru de Asociere", se menționează în comunicat.

Potrivit celor menționate, UE va sprijini în continuare Republica Moldova. „Uniunea Europeană este pregătită să sprijine în continuare reformele care se află în centrul acordului nostru de asociere", se precizează în comunicatul emis de autoritatea europeană.


Te-ar putea interesa






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27