Ce are România de câștigat, în urma vizitei Regelui Charles. Chirieac: Totul! Nu va fi un mesaj politic

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre vizita Regelui Charles în România și ce are de câștigat țara noastră în urma acestui eveniment.

Întrebat ce are de câștigat România, în urma vizitei regelui Charles, analistul politic Bogdan Chirieac a spus:

"Totul! Un loc, un statut, ce vreţi dumneavoastră. Nu va fi un mesaj politic acela pe care îl va rosti Majestatea Sa. Va fi unul cultural, uman. Nu ştiam de Geoffrey Howe, în 1989 - tentativa Prinţului de Wales de a  opri distrugerea satelor româneşti. Este pasionat de România de multă vreme, dinainte să vină, că a venit prima dată prin 1998, primit şi de Emil Constantinescu, la vremea respectivă. Acesta este tipul de mesaj. În plus, sunt nişte magistrale diplomatice.

Săptămâna trecută a fost preşedintele Germaniei aici, a vizitat Sibiul, dincolo de elementul acela puţin inspirat cu "O lume minunată", când dascălii României sunt ţinuţi la colţ, morţi de foame şi în dispreţ. Dar sunt nişte magistrale diplomatice. Săptămâna trecută, preşedintele Germaniei. Săptămâna asta, Regele Marii Britanii. Tot ce avem de făcut este să mergem pe aceste magistrale diplomatice. Este o deschidere fără precedent. Mai mult ce să facem? Să punem primari ca Emil Boc, să aibă grijă de oraşele lor. Să punem președinți care să aibă grijă de ţara lor, guverne care să aibă grijă de ţara lor.

Trebuie doar să nu te opui investiiilor, civilizaţiei, prosperităţii, banilor europeni oferiţi pe gratis. Atât! Să nu împiedici acest flux care vrea să vină către România. Vă dați seama, există un cerc al oamenilor care contează mult pe această planetă", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

Vezi și:  "Țara mea de glorii, țara mea de dor". Bogdan Chirieac, după discursul Regelui Charles: Aceste cuvinte merg peste tot pe planetă. O poezie aleasă perfect

Regele Charles, în România. Discursul lui Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel