Ce ar trebui să copieze Europa de la România

Europa ar fi mai paşnică 'dacă şi alţii ar urma modelul României de conlocuire', a declarat luni ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, la celebrarea Zilei Unităţii Germane.

'Aş dori să mulţumesc Guvernului României în mod explicit pentru modul exemplar în care gestionează relaţia cu minoritatea germană ca şi cu celelalte minorităţi din ţara dumneavoastră. Europa ar fi mai paşnică dacă şi alţii ar urma modelul României de conlocuire', a apreciat diplomatul. Ambasadorul german a mai vorbit despre provocările cu care se confrunta Europa, dar şi restul lumii, despre criza migranţilor şi situaţia din Ucraina, dar şi despre Brexit. 'Un mare număr de oameni din alte ţări continuă să caute protecţie din calea războiului, a persecuţiilor politice, a greutăţilor economice. (...) În ţara vecină, Ucraina, situaţia nu s-a schimbat semnificativ, aşa cum prevede acordul de la Minsk. (...) Sunt încântat că România e dedicată proiectului european şi a reuşit să îşi facă mai bine auzită vocea în Europa, pentru binele comun', a arătat el.

Lauk a evidenţiat relaţia bilaterală România-Germania, marcată de o colaborare 'tot mai apropiată'.

Companiile germane au continuat să investească sustenabil în România şi să creeze locuri de muncă calificate', a spus Werner Hans Lauk. Diplomatul german a adăugat că misiunea sa în România este ultima din carieră şi a apreciat caracterul 'extraordinar de deschis, cordial şi ospitalier al românilor'.

'Mă bucur că pot ieşi la pensie având amintiri atât de bune legate de această ultimă misiune a mea', a mai spus Werner Hans Lauk. Recepţia ce a celebrat Ziua Unităţii Germane a avut loc la Teatrul Naţional Bucureşti, iar invitatul special al evenimentului a fost premierul Dacian Cioloş.

Printre cei prezenţi s-au numărat ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, oameni de cultură, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel