EXCLUSIV  Ce ar putea face Renate Weber dacă rămâne fără funcția de Avocat al Poporului

Renate Weber, la DCNewsTV
Renate Weber, la DCNewsTV

Renate Weber a vorbit la emisiunea 'Ce se întâmplă?' de la DCNewsTV, moderată de Răzvan Dumitrescu, despre ce ar face dacă ar rămâne fără funcția de Avocat al Poporului.

Invitată la emisiunea 'Ce se întâmplă?' de la DCNewsTV, moderată de Răzvan Dumitrescu, unde a vorbit despre încercarea de înlăturare a sa, Renate Weber a afirmat că, dacă rămâne fără funcția de Avocat al Poporului, și-ar găsi cu siguranță ceva de făcut. 

'Folosirea instrumentelor puse la dispoziție, legale, de statul de drept mi se par chiar o obligație. Până la urmă e vorba de un principiu.', a afirmat Renate Weber.

Totuși, dacă se ajunge la o decizie care să nu-i fie favorabilă, Renate Weber ia în calcul că are 'o carieră în spate'.

'Eu am o carieră în spate. Cine e mulțumit de ea, OK, cine nu, nu. Eu sunt un avocat la pensie, dar cu siguranță mi-aș găsi ce să fac în sensul acesta de a-mi pune la treabă celulele cenușii.', a mărturisit Avocatul Poporului la DCNewsTV.

Renate Weber l-a citat apoi pe Placido Domingo, care spunea 'If I rest, I rust', respectiv 'Dacă mă odihnesc prea mult, ruginesc.'

Până la a găsi ce altceva poate face însă, Renate Weber vrea să facă orice îi stă în putere pentru a nu fi înlăturată pe nedrept.  

Weber: CEDO, ultima variantă

În continuare, Răzvan Dumitrescu i-a spus lui Renate Weber că 'procedura asta (n.red. de înlăturare) e apăsată cu pedala de accelerație, eu așa văd lucrurile... Dar să zicem că, la un moment dat, Parlamentul va lua o decizie. Dacă decizia vă e defavorbilă, o să mergeți la CEDO' și a întrebat-o 'Cât va dura până dă CEDO un verdict?'.

'Probabil că mai mult timp. Dar să vedem. Poate că inclusiv membri ai Parlamentului vor sesiza Curtea Constituțională. Să vedem ce poate să facă și CCR. Și eu mă gândesc la ce alte modalități am la mine acasă. Întotodeauna CEDO e ultima variantă pentru că ea îți cere să epuizezi căile interne.', a mărturisit Renate Weber. 

Cu toate acestea, spune Răzvan Dumitrescu, 'neavându-le direct (n.red. căile interne), se consideră a fi epuizate din momentul în care Parlamentul ar vota. Parlamentarii pot sesiza CCR, dar nu sunt obligați să o facă.'

'Și asta e adevărat.', a adăugat Renate Weber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel