EXCLUSIV  Ce ar fi făcut Florin Bădiță dacă era în locul lui Orban. Urmează sau nu PROTESTE în România, după un ”prim test” picat

Florin Bădiță
Florin Bădiță

Florin Bădiță a vorbit în exclusivitate pentru DCNews după mesajul lansat la adresa guvernării PNL.

Florin Bădiță a transmis pe Facebook că un protest împotriva PNL ar fi un prim semnal de alarmă și un apel de trezit la realitate.

Contactat, luni, de DCNews, Florin Bădiță a amintit de întâlnirea din 2019, pe care a avut-o cu Ludovic Orban și alți reprezentanți ai societății civile. Atunci, a transmis o listă importantă. „Domnul Ludovic Orban, la întâlnirea cu organizațiile civice, a spus că, înainte de a face modificări, se va consulta cu societatea civilă. De atunci, au trecut aproape trei luni. Nu au avut loc acele consultări. Înțeleg că este o declarație politică, până la urmă este un politician. Dar, când o persoană promite ceva, te aștepți să și facă acel lucru. La acea întâlnire i-am dat o listă cu trei solicitări. Nu ne așteptam neapărat să le rezolve, dar ne așteptam măcar la un răspuns. Acesta era un prim test pe care noi le-am trimis către cei de la PNL, pentru a vedea cât de transparenți și deschiși își doresc să fie cu adevărat. Până la urmă, am înțeles, prin lipsa unui răspuns, că nu atât de mult pe cât speram noi”, a spus Bădiță.

Dacă ar fi fost în locul premierului Ludovic Orban, acesta a spus că ar fi continuat consultările cu societatea civilă, „și nu doar înainte să devin premier". „Înțeleg că au fost consultări cu mediul de business, ceea ce e bine, dar nu ar trebui ignorate societatea civilă și mediul ONG.

Urmează un protest?

„Suntem în discuții cu alte organizații civice, pentru a vedea dacă organizăm un protest. O să vedeți. Momentan, nu avem nimic de declarat în această privință. Când o să fie, o să anunțăm pe Corupția Ucide", a spus Florin Bădiță.

Lista pentru Orban

Iată lista la care a făcut referire Florin Bădiță:

STOP monopolului ONRC asupra informațiilor despre firme

Solicităm ca toate informațiile punctuale din registrul comerțului să devină gratuite, acest lucru permitand cetățenilor, mediului privat și a investitorilor sa aibă o imagine de ansamblu asupra firmelor din România.

STOP monopolului ANCPI asupra informațiilor despre terenuri

Solicităm oferirea gratuită asupra informațiilor despre toate Cărțile funciare ale terenurilor și imobilelor deținute de către toate autoritățile publice din România.

Publicarea gratuită pe date.gov.ro a listei cu toate firmele din România, care sa conțină numele actionarilor, procentul din firma, cifra de afaceri, codurile CAEN, adresa sediu social, sediile secundare, numărul de angajați, incidente de plată.
Publicarea gratuita pe date.gov.ro a listei cadastrale cu toate terenurile și imobilele proprietate publica sau privata deținute de către firme, culte religioase, organizații, primarii, consilii judetene, ministere.

Publicarea pe date.gov.ro precum și pe site-urile instituțiilor, respectand normele GDPR, a textelor solicitărilor și răspunsurile petițiilor privind accesul la informații de interes public primite de către instituții. Acest lucru va responsabiliza instituțiile publice și va asigura un cadru mai transparent și deschis al dialogului dintre cetățean și stat.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel