CE aprobă un ajutor pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București

Comisia Europeană a aprobat planurile României de a sprijini cu aproximativ 254 de milioane euro modernizarea sistemului de termoficare al municipiului București.

Potrivit unui comunicat al CE, România a prezentat Comisiei planul de a acorda un ajutor public în valoare de aproximativ 254 de milioane de euro pentru reabilitarea rețelei de distribuție a sistemului de termoficare din zona urbană București. Sprijinul preconizat va fi acordat sub forma unui grant direct finanțat din fondurile structurale ale UE gestionate de România.

Ca mărime, sistemul de termoficare din București este primul din UE și al doilea din lume, deservind 1,2 milioane de locuitori prin circa 940 km de conducte termice pentru sistemul de transport și 2 800 km de conducte pentru sistemul de distribuție.

„Reabilitarea sistemului de termoficare a municipiului București va consta în înlocuirea unor secțiuni ale principalelor conducte de transport al apei calde, reprezentând aproximativ 10% din lungimea totală a rețelei. Această investiție va reduce pierderile de căldură și de apă, precum și alte tipuri de pierderi, generând costuri mai mici de întreținere a rețelei. Prin urmare, măsura va contribui la economii de energie și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și de alți poluanți”, se arată în comunicat.

„Această măsură de ajutor în valoare de 254 de milioane de euro, finanțată prin intermediul fondurilor structurale ale UE, va ajuta România să își atingă obiectivele în materie de eficiență energetică și va contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și de alți poluanți, fără a denatura în mod nejustificat concurența”, a declarat vicepreședinta executivă Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței, notează Mediafax. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy